Dajana Kostić se udaje za milijardera

Blic
Dajana Kostić se udaje za milijardera

Ćerka dizajnerke Marijane Mateus i biznismena Miodraga Kostića, Dajana Kostić, ove godine će reći sudbonosno „da” ukrajinskom milijarderu Damiru Ahmetovom, saznaje „Blic”.

Par se upoznao prije pet i po godina tokom školovanja u švajcarskom Le Roseju, prestižnoj školskoj ustanovi. Već na početku veze, mladi Ukrajinac se do ušiju zaljubio u lijepu Koletovu kći i otada su nerazdvojni. Svoju romansu prošle godine su ozvaničili vjeridbom.

Kao vjerenički poklon, Damir je svojoj izabranici kupio luksuzni stan u najskupljoj zgradi u Londonu, procijenjen na oko pet miliona funti.

To nije prvi skupoceni poklon koji je dobila od njega. Samo za Novu godinu svojoj dragoj je darovao mobilni telefon brenda „vertu”, vrijedan čak 7.000 evra.

- O privatnom životu moje ćerke ne želim da govorim. To sam i ranije isticala i ostajem pri tome. Ona je pre dve nedelje tek diplomirala na fakultetu, a njen privatni život je samo njena stvar - rekla je za „Blic” Marijana Mateus.

Prošle godine, kada se u domaćim medijima pojavila vijest da su se verili, već su nagovesjtili da bi svadba mogla biti ove godine, kada Dajana diplomira.

Inače, Damir je sin Rinata Ahmetova, koji je poslovni partner Dajaninog oca, srpskog biznismena Miodraga Kostića. Njihovo bogatstvo procijenjeno je na oko 40 milijardi dolara.

Miodrag Kostić vlasnik je kompanije „MK komerc”. Njegovo bogatstvo procijenjeno je na 300 miliona evra, što ga svrstava među najbogatije u regionu.

 Kostić u Ukrajini obrađuje 30.000 hektara zemlje i važi za uspješnog biznismena.
Od 2006, tamo je uložio 35 miliona evra. Tada je i Dajana počela da se zabavlja sa Damirom.

Kompanija Miodraga Kostića „Agro-invest” nedavno je otvorila najveći silos u Ukrajini, a uloženo je 20 miliona dolara. U toj zemlji je vremenom sticao poznanstva i poslovne veze, a s Rinatom Ahmetovim najpre je poslovno sarađivao, a sada su i prijatelji. Uskoro će se njihove dvije porodice spojiti u jednu, venčanjem njihove djece Dajane i Damira.


Osim Dajane, Marijana Mateus i Miodrag Kostić imaju još dvoje djece, Aleksandra i Anđelu. Dajana je još nakon osnovne škole nastavila školovanje u Švajcarskoj.

Ko je Damir Ahmetov?

Otac Koletovog zeta, Rinat Ahmetov, takođe je poslovni partner srpskog biznismena, pa će se vjenčanje Koletove najstarije ćerke i Rinatovog mezimca dobro odraziti i na njihovu dugogodišnju poslovnu saradnju.
Četrdesetpetogodišnji Ahmetov je vlasnik nekoliko čeličana u Evropi. U 2010. je proizveo 35 miliona tona gvožđa, prihodovao 9,4 milijarde dolara i zapošljavao 130.000 ljudi. Vlasnik je više od 100 kompanija iz oblasti metalurgije, rudarstva, finansija, telekomunikacija i poljoprivrede. Poznavaoci tvrde da je riječ o jednom od najznačajnijih proizvođača čelika u EU, ali i o ozbiljnom trgovcu električnom energijom. Takođe je vlasnik ukrajinskog fudbalskog kluba Šahtjor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana