Čuveni američki Srbi družili se na proslavi Teslinog rođendana

S.K.
Čuveni američki Srbi družili se na proslavi Teslinog rođendana

BEOGRAD – Američki glumac Željko Dimić (Jack Dimich) porijeklom iz Kozarske Dubice, čuveni producent i član Američke filmske akademije Den Tana član tima Apolo 11 i NASA Dejvid Vujić bili su počasni gosti na proslavi rođendana Nikole Tesle u Beogradu.

Proslavu, na kojoj su se družila trojica slavnih američkih Srba je organizovao Savez inženjera i tehničara Srbije, jedna od četiri najstarije inženjerske organizacije na svijetu.

Dimić, koji se pojavio u velikom broju filmova i serija, kako američkih tako i domaćih, tumačio je lik Nikole Tesle u nekoliko navrata - u predstavi „Tesla" na Off Brodway i u filmu „Teslin narod" koji je kvalifikovan za nagradu „Oskar" 2020. godine u kategoriji igrano- dokumentarnog filma.

Davidu Vujiću, srpskom članu misije Apolo 11, povodom rođendana Nikole Tesle, u Beogradu, gdje je u posjeti od juna, dodijeljena je Zlatna plaketa tog velikog srpskog naučnika.

Vujić, koji je sa svojim timom prije 64 godine slavio prvi korak čovjeka na Mjesecu, postao je i počasni predsjednik Međunarodnog Teslinog komiteta.

Vujić je bio član tima sedam srpskih inženjera koji su učestvovali u misiji slanja prvog čoveka na Mjesec.

Den Tana je slavni američki ugostitelj, sportski radnik, filmski glumac i producent.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana