Crnogorska influenserka izazvala bijes javnosti

GS
Crnogorska influenserka izazvala bijes javnosti

Nataša Kovačević Njezvanova, voditeljka emisije "Dame sa hercom" iznijela je svoj stav o ženama koje odlučuju da same podižu dijete i izjavom podigla veliku prašinu.

Na pitanje da li je u redu da žena donese odluku da sama rodi i odgaja dijete, Nataša Kovačević Njezvanova je u emisiji “Dame sa hercom” iznijela svoj stav.

– Meni je najveća životna želja bila da budem majka i za mene je porodica, kult porodice, kult braka svetinja. Ja sam po tom pitanju u svim svojim javnim obraćanjima bila vrlo jasnih stavova. Mišljenja sam da je sebična odluka da po svaku cijenu ispuniš svoju želju, jer smatram da ja nemam pravo da uskratim tome koga rodim ono što institucija porodice jeste, a ona podrazumijeva dva roditelja. Da li bih osudila ženu koja bi to uradila? Ne. Da li bih diskvalifikovala njeno dijete kao dijete koje je manje vijredno od mog? Ne. Da li bih ja to uradila? Ne”, ispričala je Kovačević. Potom je uslijedio dio koji je podigao veliku buru.

– Kad sama napravi iz epruvete (dijete) sebi kao pašče da je kupila – konstatovala je Njezvanova.

Advokatica Zora Dobričanin Nikodinović burno je reagovala na Natašino izlaganje.

– Ne, ne, ne… Najveći broj žena ima namjeru da ima cjelovitu porodicu, ali to što ne može da se složi sa nekim muškarcem, da živi sa njim, ne znači da ona sebe treba da liši roditeljstva. Vašu teoriju nikada neću podržati. Moja teorija je da žena može sama da podiže i vaspitava dijete. Imam prijateljice i koleginice koje sam lično podržala da to urade, koje su to uradile, koje danas imaju lutke od djece, čiji su se životi potpuno promijenili… One su srećne, baš kao što su srećna i ta djeca što su živa umesto da ne postoje. One su omogućile život! – zaključila je Dobričanin.

“Mene je moja mama sebi rodila prije 40 godina, jer druga strana nije htjela da me prizna kao svoju, ja bez nje ne bi postojala i zahvalna sam joj na tome zauvijek. Ako je ona tako odlučila tom djetetu nikada ništa neće faliti, pa ni taj otac, pogotovo što su mnogi užasni prema porodici”.

“Toliko žena i u braku, pa same odgajaju dijete, a sad se polemiše da li može bez partnera. Žena je, može sve. 100 puta jača kad je sama, tad se oslanja isključivo na sebe i ne očekuje pomoć i podršku ni od koga”.

“O kakvoj sebičnosti pričate? Kada jedan roditelj odgaja dijete to je velika požrtvovanost, a ne sebičnost. Niko od nas nije svoju djecu pitao: da li ti je potaman da ti mi budemo roditelji? Da li ti je ok da te tata/mama napusti? Da li ti je ok da ti tata/mama umre dok si ti još mala? Ako je neko bio toliko odgovoran i širokih shvatanja, evo, ja se izvinjavam. Željena djeca treba da se rađaju, za njih ne brinem. Neželjena će svakako nositi svoj krst čitav život”.

Izjava Nataše Kovačević izazvala je lavinu komentara na mrežama.

“Da, baš je sebično i baš je kao kupovina psa, kad žena odluči da bi zbog ogromne želje i ljubavi da ima dijete, da prihvati na sebe sav teret koji nosi odgajanje djeteta, nema šta, umjesto da se na silu uda, ne bi li ispunila društvene standard”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana