Crnogorci protjerali Desingericu: Mora da napusti zemlju odmah

Vijesti.me
Crnogorci protjerali Desingericu: Mora da napusti zemlju odmah

PODGORICA - Beogradski reper Dragomir Despić (31), poznatiji pod muzičkim imenom Desingerica, mora da napusti Crnu Goru jer mu je Uprava policije privremeno otkazala boravak u Crnoj Gori.

Prema nezvaničnim informacijama Vijesti, Despić nije imao urednu dozvolu za rad ali ni prijavljeno boravište na Crnogorskom primorju, gdje je ovog ljeta nastupao gotovo svake večeri. 

Druga kuća

- Žao mi je što se sinoć nismo videli na Top Hilu, jer sam imao nekih papiroških problema. Budva i Crna Gora su moja druga kuća i naravno da nećemo da kršimo zakone te države - napisao je Despić na društvenim mrežama.

Muzičku karijeru počeo je 2022. godine i za kratko vrijeme pridobio je pažnju mlađe publike ali i regionalnih medija.

Zbog kontroverznih nastupa ovog ljeta često su se mogli čuti javni pozivi da se Despiću zabrani nastup u Crnoj Gori zbog "promocije pogrešnih vrijednosti".

Oglasila se i potpredsjednica Opšine Budva

Krajem jula, poslije nastupa gdje je, pored udaranja patikom po glavi, "pljuvanja", uvrstio i rendanje kačkavalja po publici, oglasila se potpredsjednica Opšine Budva Jasna Dokić, koja je tražila da se beogradski izvođač zabrani u Budvi.

- Moramo postaviti jasne kriterijume kada su u pitanju događaji koji se održavaju u našem gradu, - izjavila je potpredsednica opštine Budva, te dodala da "poruke i vrijednosti” koje propagira pomenuti izvođač smatra krajnje neprimjerenim i nedopustivim. Grad Budva je grad koji podržava različitosti, ali neprimjereno ponašanje nikada neće tolerisati i neće dopustiti da se takve poruke plasiraju našoj omladini - rekla je tada ona.

Njen apel nisu uslišili budvanski ugostitelji jer je Desingerica nastupao gotovo svakog dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana