Chanel No. 5 pokreće revolucije

Glas Srpske
Chanel No. 5 pokreće revolucije

Postao je poznat kao jedina stvar koju Merilin Monro nosi u krevet, ali sudeći po novoj pompezno najavljivanoj kampanji Chanel želi da vas uvjeri da ako i vi stavite na sebe parfem Chanel No. 5 možda namamite Breda Pita među svoje čaršave...

Prvi put u 91-godišnjoj istoriji parfema, njega reklamira jedan muškarac.

I to ne bilo koji muškarac - 48-godišnji Bred Pit je dobio 7 miliona dolara za nekoliko mini video snimaka (svaki u maksimalnom trajanju od 8 sekundi) u kojima partner Andželine Džoli recituje stihove.

„Ne smijemo da zaboravimo da je Chanel No. 5 unio revoluciju. Kad je predstavljen javnosti srušio je sva pravila napustivši beznačajnu ornamentaciju i uveo jednostavnu estetiku i miris koji otjelovljuje oslobađanje od trendova, miris koji je moderan danas kao i onda kad je nastao", kazao je Bred Pit u saopštenju.

Reditelj TV reklame Džo Rajt (Gordost i predrasuda, Iskupljenje, Hana, Ana Karenjina) rekao je da "veličanstveni" glas Breda Pita dovoljno snažan da iznese svedenu crno-bijelu scenografiju.

Autor kampanje za štampane medije je fotograf Stiven Klajn.

U maju, kada je najavljeno da će Bred Pit biti zaštitno lice parfema, predstavnica Chanela je rekla: „Da biste legendu držali svježom stalno morate mijenjati njen pogled na svijet. Ovo je prvi put da će jedan muškarac pričati o ženskom mirisu. Mislimo da je parfem sredstvo zavođenja između muškarca i žene".

Glumac je tako naslijedio legende poput Monroove, Nikol Kidman, Odri Totu i Karol Buke koje su do sada bile zaštitna lica parfema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana