Čarobna Nina u finalu Evrovizije

Glas Srpske
Čarobna Nina u finalu Evrovizije

Srbija, Litvanija, Grčka, Azerbejdžan, Gruzija, Švajcarska, Mađarska, Finska, Rusija i Island pridružiće se u subotu u finalu Evrosonga Francuskoj, Španiji, Italiji, Velikoj Britaniji i Njemačkoj.

Nina Radojčić, koja je u utorak naveče u prvoj polufinalnoj večeri u Diseldorfu nastupila u stilu muzičkih diva pedesetih, oduševila je ne samo publiku, nego i stručni žiri, jer je Srbija prva "izvučena iz šešira" među učesnicama koje su se plasirale za finale.

Iako je u prvih nekoliko trenutaka ostala bez daha, vjerovatno zbog treme, ipak je bila čarobna.

Tokom prvog polufinala Evrosonga, u kojem je učestvovalo 19 zemalja, opet se moglo čuti mnoštvo "lakih nota", lošeg engleskog, te vidjeti odličnih scenskih nastupa i koreografija. Ovogodišnji Evrosong otvorila je Magdalena Tui iz Poljske kompozicijom "Jestem", koja je na početku nastupa ostajala bez daha. Ipak, sve je dovela u red u drugom dijelu.

Norvežanka Stela Mvangi sa neobičnom pjesmom "Haba haba" i veoma lošim engleskim je samouvjereno vladala scenom koja je urađena po ugledu na satelit, kako se zove prošlogodišnja pobjednička pjesma. Rus Aleksej Vorobjov, pokazao je izuzetne plesne sposobnosti, koje su podsjećale na plesne pokrete grupe "N'sync". Aurela Gače, predstavnica Albanije, se predstavila pjesmom "Feel the pasion", a Jermenka Emi se na sceni pojavila ogrnuta u crveni bokserski plašt. Hrvatska drugu godinu za redom nije ušla u finale Evrosonga.

Prvo polufinale Evrosonga su zatvorili predstavnici Grčke, pop pjevač Lukas Jorkas i hiphoper Stereo Majk sa pjesmom "Watch My Dance". Drugih deset finalista Evrosonga biće poznato danas, kada će publika i žiri opet dati svoje glasove za pjesme koje će se naći u finalu 14. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana