Čarobna Nina predstavlja Srbiju VIDEO

Glas Srpske
Čarobna Nina predstavlja Srbiju VIDEO

Pjesma "Čaroban", koju izvodi mlada pjevačica Danica Radojčić Nina predstavljaće Srbiju na "Pjesmi Evrovizije" 2011. u Diseldorfu. Izabrana pjesma, koju je komponovala Kristina Kovač, dobila je najviše glasova publike na srpskom izboru za "Pjesmu Evrovizije", koji se održavao u subotu uveče, a gdje su se za predstavnika Srbije takmičila tri izvođača.

Naime, pjesma "Čaroban" je, sa 14.900 osvojenih glasova, bila apsolutni pobjednik izbora, dok je pjesma "Idemo dalje" koju je komponovala i izvela Aleksandra Kovač osvojila 5.994 glasa. Kompozicija Kornelija Kovača "Ring ring ring", u izvođenju grupe "Briz" osvojila je 4.049 glasova.

Pobjedničku pjesmu Kristina Kovač je komponovala u stilu svojih pjesama sa albuma "U nebranom grožđu", koja je osvojila publiku, što pokazuje ubjedljiva razlika u broju glasova, jer su Nina i Kristina dobile glasova koliko i ostala dva takmičara zajedno.

ninaDvadesetjednogodišnja Nina koja će predstavljati Srbiju na 56. "Evrosongu", nije mogla da sakrije uzbuđenje poslije proglašenja pobjednika, te je samo kratko prokomentarisala da je u šoku, jer se nije nadala pobjedi.  

 - Sada samo želim da dobro proslavim pobedu - rekla je plavokosa Nina.

Spektakularni izbor predstavnika Srbije na "Pjesmi Evrovizije" otvorila je Marija Šerifović sa nezaboravnom pjesmom "Molitva" koja je Srbiji donijela pobjedu na "Evroviziji".

Poslije izvođenja pjesme, Marija je izvršila žrijeb, koji je odlučio da će prvo nastupati grupa "Briz", potom Aleksandra Kovač, pa zatim Nina Radojčić.

Sa pjesmom Kornelija Kovača, prva je nastupila grupa "Briz", koja je sa pjesmom u duhu popa osamdesetih razveselila publiku u Košutnjaku, a vođa benda je podsjetio na slavne dane sa grupom "Vampiri". Poslije njih se na bini pojavila Aleksandra Kovač u elegantnoj crvenoj haljini, koja je otpjevala pjesmu "Idemo dalje", za koju je tekst napisala njena pokojna majka Spomenka.

Poslije prve dvije kompozicije, publiku je apsolutno osvojila pjesma "Čaroban", koju je izvela Nina.

Prvi gosti porodice Kovač u emisiji su bili Dado Topić, koji je sa Kornelijem sarađivao u "Korni grupi", Tanja Banjanin i hrvatska zvijezda Nina Badrić. Gosti izbora bili su i Boris Novković, Aleksandra Radović i Jelena Tomašević.

Na bini su se u zabavnom dijelu večeri našli i Zoe Kid iz "Zemlje gruva", Karolina Gočeva, koja je pjevala pjesmu "Srebro i zlato", te grupe "K2". Gledaoce je potom zabavljao i zanimljiv trio Nikola Bulatović, Mina Lazarević i Milan Kalinić - koji su pjevali neke od najljepših Kornelijevih kompozicija.

Na srpskom izboru za pjesmu Evrovizije sve kompozicije su se izvodile uživo, uz pratnju studijskog benda i gudačkog ansambla Radio-televizije Srbije. "Evrosong" 2011. biće održan u Diseldorfu u Njemačkoj od 10. do 14. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana