Bregin Balkan na Pjesmi Evrovizije - VIDEO

Glas Srpske
Bregin Balkan na Pjesmi Evrovizije - VIDEO

Milan Stanković sa pjesmom Gorana Bregovića "Ovo je Balkan" predstavljaće Srbiju u maju na "Pjesmi Evrovizije" u Oslu, odlučili su u subotu uveče gledaoci emisije "Tri pa jedna za Oslo" RTS-a, javio je B92.

- Nisam se nadao. Ne znam šta da kažem. Spremali smo se, valjda je publika prepoznala tu energiju - rekao je Stanković.
U glasanju gledalaca SMS porukama on je sa Bregovićevom etno-pop pjesmom osvojio najviše, 58.428 od ukupno 129.105 glasova.
Stanković, koji se pročuo kao učesnik takmičenja folk pjevača "Zvezde Granda", rekao je u emisiji da Bregovićevu muziku vole "ljudi širom sveta, a da to nisu (samo) srpski gastarbajteri".
U emisiji "Tri pa jedna za Oslo" takmičila su se tri pjevača sa tri Bregovićeve etno-obojene pjesme, uz pratnju njegovog trubačkog "Orkestra za svadbe i sahrane".
Uz Stankovića, učestvovali su učesnik TV takmičenja "Ja imam talenat" Oliver Katić, koji je pjevao "Halo predsedniče" uz pomoć prateće pjevačice Jelene Marković i pop pjevačica Emina Jahović sa "Ti kvari igro".
Uz voditeljku Maju Nikolić, Bregović je, kao domaćin emisije, rekao da je "Pjesma Evrovizije" "postala dobar festival, a ranije je bila davež".
- Svi su pokušavali da pišu šlagere. Sad (su tu) mali i drčni iz Kazahstana, Gruzije... sad je taj festival postao lijep, sad i ja volim da ga gledam... Nekako mi je bilo nelogično da pišem nešto tužno za Evroviziju. Išlo se na veselje - rekao je Bregović tokom emisije.
U revijalnom dijelu evrovizijski učesnici Marija Šerifović, Marko Kon, Jelena Tomašević i Davor Ebner iz grupe "Regina" izveli su, u pratnji Bregovićevog orkestra, kratku verziju hita "Njaterloo", sa kojim je švedska grupa "ABBA" pobijedila na "Pjesmi Evrovizije" 1974. godine.
Evrovizijska pobjednica Marija Šerifović otpjevala je uz Bregovićeve trubače stari hit "Bijelog dugmeta" "Ružica si bila", Kon je izveo "Na zadnjem sjedištu moga auta", Tomaševićeva "Đurđevdan", a "Regina" "Zamisli". Hrvatska pop pjevačica Severina Vučković otpjevala je "Gas, gas", a folker Haris Džinović "Ti me iznevjeri".
Nikolićeva je najavila da će RTS svoj dio prihoda od SMS glasova uplatiti za treće prihvatilište za žene i djecu - žrtve porodičnog nasilja "Sigurnu žensku kuću" u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana