Brega se sa porodicom vraća u Sarajevo

Glas Srpske
Brega se sa porodicom vraća u Sarajevo

Goran Bregović vraća se u Sarajevo sa porodicom, piše portal "sarajevo-x.com". Bregović je u posljednje vrijeme nekoliko puta posjetio Sarajevo i bliskim ljudima govorio o svojim planovima za povratak. Inače, ovaj muzičar od početka devedesetih živi u Beogradu i Parizu.

- Goran osjeća nostalgiju za Sarajevom - povjerio nam se jedan njegov poznanik, kojem je Bregović rekao da jedino ne zna kako bi njegov povratak dočekala sarajevska čaršija.

Inače, koliko je Bregovićeva namjera ozbiljna govori i činjenica da se nekadašnji vođa "Bijelog dugmeta" ne vraća sam, nego sa porodicom, suprugom Dženanom Sudžukom i svoje tri kćerke, Emom, Unom i Lulom, koje su dosad živjele u Parizu. Bregi je organizovan i sastanak sa gradonačelnikom Sarajeva.

- Ja nikad prije nisam bio kod nekog gradonačelnika, iako sam počasni građanin Buenos Ajresa, Atine, Praga, Tirane... Nisam nikad bio kod svog gradonačelnika i ovo je za mene vrlo neobično i drago. Kada bih pronašao neki način kako da radim ovdje, dolazio bih češće. Zatim, da budem iskren, više ne poznajem muzičare koji žive ovdje, ne znam s kim bih tu radio. Ali, zaista bih volio da više vremena provodim u Sarajevu - rekao je Bregović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana