Brega i Grobovlasnici zapalili Arsenal fest

Agencije
Brega i Grobovlasnici zapalili Arsenal fest

Završno, treće veče Arsenal festa u Kragujevcu proteklo je u znaku nastupa Gorana Bregovića, ali i Rundek Kargo trija, "Van Goga", "Leta 3", "Kolje i grobovlasnika", a svoje hitove izvodili su pred oko 10. 000 ljubitelja muzike.

Goran Bregović je u subotu na "Main Stageu" sa svojim Orkestrom za svadbe i sahrane i pjevačem Alenom Islamovićem, obilježavao 40 godina "Bijelog dugmeta", ali je u nastup uklopio i svoje neizostavne hitove kakvi su "Mjesečina" i "Kalašnjikov". Nastup je počeo skandiranjem Jugoslaviji "Pljuni i zapjevaj", da bi uslijedio, do sitnih sati, presjek svih faza "Dugmića", od "Ne spavaj mala moja" do "Napile se ulice", uz grleno pjevanje publike koja je ispunila prostor Kneževog arsenala.  Moćan festivalski set lansirao je i "Van Gog".

 Nikola Pejaković Kolja  kako je rekao, prvi put u životu došao u je Kragujevac, a sudeći i po njegovoj i po reakciji publike, na svirku "Grobovlasnika" u srcu Šumadije pamtiće po dobrom.

Pjesme  "Rajko", "Udade se ti za konja", i završna, "Užički heroin" izazvale su ovacije publike. Za spektakl na "Garden stageu" bili su zaduženi "Rundek Kargo trio" i "Let 3". Pored numera sa posljednjeg albuma "Mostovi", Darko Rundek je u Kragujevcu prošao kroz veći dio svoje karijere, uključujući i hitove iz perioda "Haustora" poput "Uzalud pitaš", "Bi mogao da mogu"... Fantastičan nastup završio je sa "Apokalipsom" u kojoj ga je publika u prepunoj Zastavinoj bašti čak i nadjačala u jednom trenutku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana