Bredu Pitu antiteroristi zaplijenili 85 pušaka

Glas Srpske
Bredu Pitu antiteroristi zaplijenili 85 pušaka

Specijalne mađarske antiterorističke jedinice zaplijenile su u ponedjeljak u Budimpešti oružje koje je trebalo da se koristi za snimanje filma "World War 3", čiji je producent Bred Pit.

Iako Bred Pit nije terorista, u Mađarskoj prema njemu postupaju kao da jeste. Policija je zaplijenila 85 potpuno ispravnih automatskih pušaka koje su stigle za potrebe snimanja filma.

- Oružje je zaplijenjeno na aerodromu - potvrdili su Hajdi Janoš i Zolt Bodnar, direktor i njegov zamjenik mađarske antiterorističke jedinice. Njih dvojica objasnili su da je problem nastao jer u papirima piše da oružje nije ispravno, a u stvari je u odličnom stanju. Transport takvog oružja je ilegalan čak iako se koristi za potrebe filmskog seta. Izvor blizak filmskoj ekipi kaže da nije u pitanju greška Breda Pita.

- Zaposleni u filmskoj kompaniji su napravili grešku i dovezli oružje za koje nemaju dozvolu antiterorističke jedinice - kaže obaviješteni izvor. Mađarska policija trenutno ispituje svjedoke kako bi razriješila misteriju oko vatrenog oružja.

Premijera filma "World War 3", očekuje se u decembru iduće godine. Međutim, navodno je Bred Pit jako bijesan zbog svega što se desilo, ali i prekoračenog budžeta i probijenih rokova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana