Bred Pit snima film o Krisu Kornelu

Agencije
Bred Pit snima film o Krisu Kornelu

Frontmen grandž rok bendova “Audioslave” i “Soundgarden” napustio nas je prije dvije godine, a sada Bred Pit priprema film o njemu.

Film “Kao kamen” (Like a Stone), po istoimenoj baladi benda “Audioslave” iz 2002. godine, biće mješavina igranih i dokumentarnih scena, a u glavnoj ulozi vidjećemo Loklina Makdonalda.

Ulogu Krisove supruge tumačiće kćerka Roberta de Nira Drina de Niro.

Film će režirati Piter Berg, poznat po filmovima “Dan patriota” i “Henkok”, a Bred Pit će biti producent.

Njih dvojica su bili dobri prijatelji, tako da u ovom slučaju nije riječ o čistom biznisu.

Kris Kornel je izvršio samoubistvo u hotelskoj sobi u maju 2017. godine, nakon svirke u Detroitu. Prema izvještaju policije, nagutao se lijekova, a zatim se objesio.

Imao je 52 godine, bio je živa legenda grandž muzike. Grandž su nosili bendovi koji su izrasli u Sijetlu devedesetih godina “Soundgarden”, “Pearl Jam”, “Stone Temple Pilots”, “Alice In Chains” i neizostavna “Nirvana”. Prodao je 15 miliona albuma širom svijeta i bio nominovan za 15 “Gremija”.

Nakon njegove smrti udovica Viki Kornel podnijela je tužbu protiv ljekara koji mu je prepisivao lijekove, u svoje i ime troje djece koju je dobila sa Krisom.

Nakon smrti Krisa Kornela objavljene su njegove završene pjesme “You Never Knew My Mind” i “When Bad Does Good”, za koju je muzičar posthumno nagrađen nagradom “Gremi”. Nagradu su u Kornelovo ime primila njegova djeca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana