Bred Pit poručio Kinezima: Dolazim!

Agencije
Bred Pit poručio Kinezima: Dolazim!

Los Anđeles - Bred Pit danas se pridružio mikrobloging sajtu Sina Weibo (Kineskoj verziji Tvitera) i postavio kratku poruku, ovorenu za razna tumačenja, baš kao što je i ona koju izgovara u reklami za Chanel No.5, prenose agencije.

- Istina je. Da, dolazim...- napisao je Pit na svom nalogu. 

Ove riječi su izazvale pravu ludnicu u Kini, a za samo nekoliko časova Pitov profil je imao 101.000 pratilaca.

Budući da je Kina sve unosnije filmsko tržište, pojavljivanje holivudskih zvijezda u Pekingu ili Šangaju postala je uobičajena stvar.

Kijanu Rivs je viđen kako cunja uličicama Pekinga, a Gvinet Paltrou se popela na binu da pjeva u jednom noćnm klubu. 

Ali Pit nikad nije bio u Kini jer mu je zabranjen ulazak u zemlju od kada je 1997. snimio film „Sedam godina na Tibetu" u kome je igrao austrijskog učitelja mladog Dalaj Lame.

U to vrijeme kinesko ministrastvo spoljnih poslova je kritikovalo pristrasnost filma u kome je 14. dalaj lama prikazan u pozitivnom a kineski vojnici na Tibetu u negatvnom svjetlu. 

Pit se tako našao u društvu Ričarda Gira, Martina Skorsezea i Harisona Forda, poznatih simpatizera Dalaj Lame. 

Još zvanično nije potvrđeno da li Bred stvarno stiže u Kinu, ali nagađa se da će, ako do posjete dođe, ona vjerovatno imati veze sa modom. Pit je, naime, ambasador francuske modne kuće Šanel.

Reditelj filma „Sedam godina na Tibetu", Žan-Žak Ano takođe je svojevremeno bio na crnoj listi kod kineskih vlasti, ali je prošle godine ljubazno dočekan u Šangaju gdje je predsjedavao žirijem na međunarodnom filmskom festivalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana