Bošnjak tužio Anđelinu Džoli

Glas Srpske
Bošnjak tužio Anđelinu Džoli

Pisac, novinar i reditelj iz BiH koji živi i radi u Hrvatskoj Džejms Džej Bredok optužio je holivudsku glumicu Anđelinu Džoli da je ideju za svoj rediteljski prvenac ukrala iz njegove knjige "Slamanje duše".

Bredok, čije je pravo ime Josip J. Knežević, tvrdi da je Anđelina ideju za film "U zemlji krvi i meda" dobila iz njegovog romana objavljenog 2007. godine.

U tužbi novinara i književnika stoji da je "glavni ženski lik u filmu Anđeline Džoli izložen konstantnom mučenju i silovanju od strane vojnika u kampu", o čemu je on pisao u svom romanu.

Autor navodi i da je Anđelinina glavna junakinja, baš kao i njegova, "primorana da bude služavka vojnim starješinama, što je dužnost koju dobija mali broj zarobljenih", o čemu je on, opet, pisao u knjizi "Slamanje duše" (The Shattering).

Autor je na sudu tražio odštetu za krađu ideje.

Anđelinin prvenac, čija je premijera zakazana za 23. decembar, sniman je u dvije verzije - na engleskom i srpskom jeziku, a sve je iznenadila vijest da će se u američkim bioskopima film prikazivati na srpskom jeziku sa engleskim titlom.

Zapadni sajtovi, koji su objavili tu vijest, muku su mučili sa definicijom jezika kojim govore Južni Sloveni, pa su objavili kako će se film prikazivati na "bosansko-srpsko-hrvatskom" jeziku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana