Borba koja se završila smrću i povlačenjem sa scene - poznati i zavisnost

B92
Borba koja se završila smrću i povlačenjem sa scene - poznati i zavisnost

U svijetu slavnih eksperimentisanje s drogama prije je pravilo nego izuzetak, a borba sa zavisnošću neke pozante ličnosti je koštala karijere, pa čak i života.

"They tried to make me go to rehab, but I said, 'No, no, no' ", pjevala je Ejmi Vjnhaus koja je zbog teških zavisnosti izgubila život sa 27 godina.

"Sama je odlučivala da li hoće da konzumira drogu ili ne. Zapravo je bila vrlo jaka i nezavisna", rekao je njen bivši suprug Blejk i istakao da droga nije predstavljala njen glavni problem, već alkohol.

Pronađena je mrtva u svom stanu u Kamdenu 2011. godine par nedjelja nakon posljednjeg koncerta u Beogradu. Nalazi su potvrdili da je pjevačica umrla od trovanja alkoholom.

Film "Zamka za roditelje" lansirao je Lindzi Lohan (35) u pravu dječiju filmsku zvijezdu, i najavio da je pred njom sjajna glumačka karijera, koju su kasnije u drugi plan gurnuli njeni brojni incidenti i borba sa zavisnošću. Ipak, na kraju je uspjela da se izvuče i danas je srećno vjerena sa Bajderom Šamasom.

Žena koju su zvali "Glas"

Pjevačicu Vitni Hjuston još je kao tinejdžerku s drogom upoznao njen brat. Zavisnost se nastavila u vezi s Bobijem Braunom (52), r'n'b pjevač i njenim prvi mužem.

"Previše smo pili i drogirali se. Stalno smo se svađali, a voljeli smo se još više", objasnio je Bobi svojevremeno.

"Očistio sam se davno prije nje - već smo se razveli. Bila je snažna žena. Zaista se borila da spasi sopstveni život. U to vrijeme sam imao snage za sebe - budući da sam bio zavisnik, trebalo je da spasim sebe kako bih mogao da spasim nekoga drugog... Nažalost, rastali smo se dok sam pokušavao da pronađem sebe", prisjetio se njihovog razvoda.

Hjuston je umrla u 48. godini života. U trenutku smrti u njenom organizmu je pronađen kokain.

Dru Barimor je počela da se drogira jako rano, imala je tek devet godina kada je počela da puši cigarete, a nakon tog je sve išlo samo na gore. Do trinaeste godine bila je alkoholičarka i redovno je koristila kokain, a već do tada je već jednom bila na rehabilitaciji. Do petnaeste godine je uspjela da se izliječi i od tada je njena glumačka karijera procvjetala

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana