Bono i društvo najplaćeniji muzičari planete

Glas Srpske
Bono i društvo najplaćeniji muzičari planete

Prema časopisu "Forbs", bend "U2" je zaradio 195 miliona dolara u protekloj godini, pa su se Bono, Edž i ekipa našli na prvom mjestu liste najplaćenijih muzičara planete.

"U2" trenutno privodi kraju najunosniju turneju u istoriji muzike, u okviru koje je nastupio pred oko sedam miliona ljudi.

Na drugom mjestu liste najplaćenijih muzičara je bend "Bon Džovi", koji je održao 74 koncerta u protekloj godini i zaradio 125 miliona dolara. Elton Džon je treći sa "okruglo" 100 miliona, a četvrta Ledi Gaga sa 90 miliona dolara, koja je za godinu održala čak 137 koncerata u 22 zemlje.

Peti je kanadski pjevač Majkl Buble sa 70 miliona, a šesti Pol Makartni sa 67 miliona. Bivši "Bitls" prešišao je grupu "Blac Kyed Peas" za samo šest miliona, pošto su oni u posljednjih godinu zaradili 61 milion dolara.

Slavna grupa "The Eagles" inkasirala je 60 miliona, a najmlađi na listi, kanadska tinejdžerska zvijezda Džastin Biber, zaradio je 53 miliona dolara.

Na desetom mjestu "Forbsove" liste je bend Dejva Metjuza, koji je održao 68 koncerata i zaradio gotovo milion po svirci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana