Bon Džovi Obamin savjetnik

Glas Srpske
Bon Džovi Obamin savjetnik

Popularna američka grupa "Bon Džovi" nije uspjela ove nedjelje da uđe u Kuću slavnih rokenrola, ali je zato njen frontmen Džon Bon Džovi ušao u Bijelu kuću! Njegov zadatak je mobilizacija civilnog društva radi ostvarivanja državnih ciljeva. Američki predsjednik Barak Obama imenovao je rokera Džona Bon Džovija (48) za člana savjeta za lokalna pitanja.

Džon Bon Džovi je tako postao jedan od 25 članova dekretom osnovanog savjeta, čiji je tačan zadatak "mobilizacija uticajnih osoba iz privatnog sektora radi ostvarivanja ključnih političkih ciljeva", saopštila je Bijela kuća.

U saopštenju za medije ističe se rad Bon Džovijeve "Soul" fondacije, neprofitne organizacije koja je posvećena "razbijanju kruga siromaštva i beskućništva u SAD".

Kasnije se napominje i da je njegova grupa "Bon Džovi", osnovana 1983. godine, u svijetu prodala više od 120.000.000 albuma i održala 2.600 koncerata za više od 34.000.000 obožavalaca.

"Počastvovan sam što sam izabran od strane predsjednika da služim u novoformiranom savjetu Bijele kuće", izjavio je poznati muzičar.

„Iz prve ruke sam vidio koliko su jaki ljudi iz javnog, privatnog i neprofitnog sektora kada se udruže. Svi mi imamo ulogu u pomaganju da se riješe neki od najozbiljnijih problema naše nacije, i radujem se saradnji sa ostatkom savjeta da pomognem tamo gdje mogu."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana