Boki 13 oslobođen svih optužbi, nije kriv za pranje novca

G.S.
Foto: SDK.me

Šoumen Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, oslobođen je svih krivičnih djela koja su mu se stavljala na teret.

Apelacioni sud je doneo odluku da se Bojanu Jovanovskom ukida presuda za krivično djelo prevare, nakon žalbi koji je njegov pravni tim podnio Apelacionom sudu.

Kako se navodi, njemu se više ne stavljaju na teret krivična djela pranja novca i imovinske koristi.

Apelacioni sud je izdao zvanično saopštenje:

- Apelacioni sud u Skoplju obavještava u interesu javnosti i medija da je postupanje po krivičnom predmetu KOKŽ-153/22, javnosti poznatom kao „Međunarodna unija“, nakon održane javne sednice i razmatranja spisa u g. predmet, presuda, žalbe, prijedlog Višeg javnog tužilaštva Skoplje, kao i usmeni navodi iznjeti na javnoj sjednici, 24.01.2024.godine, a nakon konsultacija i glasanja 02.02.2024.godine donijeli su delimično presudu. uvažavajući žalbe Osnovnog javnog tužilaštva za gonjenje organizovanog kriminala i korupcije Skoplje i okrivljenog M.J. od S. na način da je presudom Osnovnog krivičnog suda Skoplje KOK br.49/20 od 07.04.2022. godine:

Istovremeno, Apelacioni sud u Skoplju je rešenjem usvojio žalbe okrivljenih B.J., J.E., H.B. i okrivljenog pravnog lica M.S., svi iz S. a povodom žalbe i po službenoj dužnosti presuda Osnovnog krivičnog suda Skoplje KOK.br.49/20 od 04.07.2022.godine iz stava 1 izreke u odnosu na okrivljenog B. J. iz S., za krivično delo Prevara iz čl.247 stav 4 v.v. stav 1. i k.v.čl.45.KZ i krivično delo pranje novca i druge imovinske koristi iz krivičnog dela iz čl.273.stav 1.KZ.

Ovako donijeta odluka biće u celini objavljena na sajtu suda u roku određenom Zakonom o upravljanju kretanjem predmeta u sudovima - dodaje se u saopštenju.

Podsjećamo, Boki 13 je uhapšen 2019. godine u akciji „Reket“ zbog sumnje da se bavio reketiranjem. Osuđen je na devet godina zatvora. U zatvoru je bio sve do novembra prošle godine kada je pušten na slobodu zbog zdravstvenih problema, prenosi K1.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Porodila se Sanja Kužet
Porodila se Sanja Kužet
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana