Boje proljeća na modnom spektaklu

G.S.
Boje proljeća na modnom spektaklu

Modnom revijom dizajnera Emine Husedžinović-Ibrahimović, te modnih kuća “Carmen Line ” iz Banjaluke i “Jeordie's” u hotelu “Holiday” otvoren je 34. “Nivea BH Fashion Week ” u Sarajevu.

Emina je predstavila kolekciju od 60 odjevnih predmeta koja nosi naziv “Pop art and fashion”. Kolekcija je inspirisana pop-artom, a bluze i torbe oslikala je akademski slikar Tea Zubović. Multikoloristična kolekcija nastala je prema svjetskim tendencama kombinacija kraljevsko plave, petrolej zelene, crne, bijele, ali i pink, crvene, narandžaste i žute.

- Ovo je vrlo nosiva, vesela, moderna i seksi kolekcija koja će se, sigurna sam, damama dopasti -  kazala je kreatorka.

Nakon 25 godina izuzetnog dizajnerskog nadahnuća, modna kuća “Carmen line” predstavila je novu kolekciju proljeće - ljeto 2015. koja je moderna, smjela, mladalačka, lepršava, poslovna i svečana.

Od dezena su zastupljene pruge, tufne, cvjetni dezeni i colour blocking. Intenzivne boje na najfinijim prirodnim materijalima od kojih su izrađeni modeli “Carmen line” donose dah proljeća. Kako bi i muški dio publike saznao šta je in ove sezone, pobrinuli su se organizatori modne revije ekskluzivnog turskog modnog brenda za muškarce “Jeordie's”. Iz sezone u sezonu, ovaj modni brend predstavlja kolekcije u skladu sa svjetskim trendovima odijevanja.

Tokom druge večeri trebalo je da budu održan  modne revije Aide Vrabac-Trnačević iz Hrvatske, Andree Vidas, Maje  Knez iz Dervente, Dajane Vuksan te pobjednika prošlosezonskog takmičenja za mlade dizajnere “Perwoll new generation 2014. “ Marka Fehera iz Banjaluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana