Bivši zavisnik od droge postao svjetski šampion u pokeru

Agencije
Bivši zavisnik od droge postao svjetski šampion u pokeru

Prije godinu dana Merson se, međutim, konačno oslobodio pogubne navike, za koju vjeruje da bi ga u suprotnom koštala života, a sada je osvojio i ovaj prestižni turnir i 8,53 miliona dolara.

- Da nemam ovu strast, ne znam gdej bih danas bio, ukoliko bih uopšte bio živ - izjavio je on za "Baltimor San" pred početak mamutskog turnira.

Kao odlikaš u srednjoj školi novopečeni šampion je 2007. upisao Univerzitet u Merilendu, ali u to vrijeme je već svakodnevno pušio marihuanu, a počeo je redovno da konzumira i kokain, a poker je igrao kako bi mogao da kupuje drogu. Na drugoj godini fakulteta je, međutim, shvatio da je zavisnost već previše uzela maha i da će ga uništiti ako nešto ne preduzme.

Zbog toga je najpijre otišao na program odvikavanja i rehabilitacije, a zatim je napustio fakultet i profesionalno se posvetio pokeru. Porodica je u početku bila protiv, ali kada su vidjeli da ga nova strast drži podalje od droge i svih ostalih poroka, a uz to još i donosi lijep prihod, pomirili su se sa situacijom.

Pobjeda na turniru predstavljala je konačnu potvrdu da je bio u pravu, a Merson ju je doživio veoma emotivno. U trenutku kada mu je uručena skupocena narukvica od 100.000 dolara koja pripada pobjedniku nije mogao da zadrži suze.

Ovaj maratonski turnir je, inače, počeo još u julu i u njemu je učestvovalu ukopno 6.598 igrača. Tokom sedam igračkih seansi od po 11 dana broj im se smanjio na devet. Ovi finalisti su sa igrom započeli u ponedjeljak uveče, i igrali su sve dok se nije izdvojila vodeća trojka, koja je u noći između utorka i srijede u međusobnoj borbi odlučila pobjednika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana