Biković dobio istorijsku ulogu! (FOTO)

G.S.
Biković dobio istorijsku ulogu! (FOTO)

BEOGRAD - Popularni srpski glumac Miloš Biković na svom Instagram profilu najavio je ulogu koja mu predstoji, u filmu o Petru Velikom.

Biković igra Aleksandra Menjšikova, desnu ruku cara, opisujući ga kao izuzetno intrigantnu istorijsku ličnost.

„Istorijski filmovi, iako se koriste umetničkom slobodom, i nisu tu da nas nauče istoriji, ipak vraćaju u kolektivno sećanje ljude i događaje koji ne zaslužuju da budu zaboravljeni. Zapravo mi ne zaslužujemo da zaboravimo. Jer ko ne zna svoju prošlost i istoriju, taj je izgubljen u svojoj sadašnjosti i strepi pred nepredvidivim raskršćma budućnosti. Zato se radujem filmu o Petru Velikom. Ja igram Aleksandra Menjšikova, desnu ruku cara i veoma zanimljivu ličnost. O njemu će biti više reči u budućim postovima“, napisao je Biković ne skrivajući oduševljenje, prenosi B92.

On je podijelio i fotografije sa seta na kojima, u kostimima i sa perikom.

Mnogi su ga pohvalili u komentarima i rekli da ovaj film čekaju sa velikm nestrpljenjem

.

Inače, Petar Veliki rođen je 1672. godine, bio je car Rusije od 1682. do svoje smrti 1725. godine. Bio je jedan od najznačajnijih ruskih vladara, poznat po modernizaciji i evropskoj reformi Rusije. Petar Veliki je uveo mnoge promjene u vojsci, administraciji i obrazovanju, a takođe je osnovao novu prestonicu, Sankt Peterburg, koja je postala simbol njegove vladavine.

Njegove reforme su značajno ojačale Rusiju i učinile je ključnim igračem na evropskoj političkoj sceni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana