Bijonse pobijelila kožu

Glas Srpske
Bijonse pobijelila kožu

Svjetski mediji se posljednjih dana vrijedno bave "proučavanjem" boje kože pjevačice Bijonse, koja je u posljednje vrijeme drastično pobijeljela. Vitiligo, izbjeljivanje kože, blic fotoaparata - samo su neki od odgovora koje mediji daju povodom činjenice da je Bijonse "pobijeljela".

Britanski "Dejli mejl" objavio je fotografiju pjevačice koja se, navodno, razvodi od supruga, u provodu sa prijateljicama u nešto drugačijem izdanju. Nije riječ o boji kose, već boji kože koja, zaista, izgleda svjetlije nego prije.

O tome svjedoči i internet portal "MediaTakeOut.com", koji je postavio pjevačicine slike kada je imala 14 godina i "sada", kada ima 29.

Razlika je vidljiva, ali odgovor na pitanje "zašto", ponudila je dermatolog Sunil Čopra.

- Moguće je da je izbjeljivala kožu agensima koji posvjetljuju i kiselinom u formi kreme koju pacijenti sami nanose na tijelo - rekla je Čopra, doktor u londonskom dermatološkom centru.

- Efekti "izbjeljivanja" su privremeni jer funkcionišu tako što blokiraju enzime koji su odgovorni za pigment. Ovo je popularan metod koji u prosjeku troje ljudi sedmično traži na našoj klinici. Doduše, ne može da se koristi na cijelom tijelu, tako da je malo vjerovatno da je Bijonse na ovaj način posvijetlila kožu - rekla je doktorka.

Ovo nije prvi put da je pjevačicina boja kože predmet "rasprave" - kompanija "Loreal" čije je Bijonse zaštitno lice, krajem 2008. godine bila je optužena da je posvijetlila pjevačicin ten u reklami, što su čelnici kuće demantovali.

Ostali svjetski mediji kao razlog za njen "novi izgled" navode vitiligo, koji je imao i kralj popa Majkl Džekson, ili "igru svjetlosti", odnosno "blic fotoaparata".

Portparol Bijonse Nouls nije želio da komentariše ove navode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana