Bijonse i Džej Zi pjevaju na kraljevskom vjenčanju

Glas Srpske
Bijonse i Džej Zi pjevaju na kraljevskom vjenčanju

Na kraljevskom vjenčanju, koje će biti održano u petak, najvjerovatnije će pjevati bračni par Bijonse i Džej Zi. Princ Vilijam i Kejt Midlton su navodno veliki obožavaoci para i, kako piše britanska štampa, pjevači su prihvatili njihov poziv da pjevaju na svadbi.

- I Vilijam i Kejt su ogromni obožavaoci Bijonse i Džej Zija. Oni su zaista željeli da svoj veliki dan učine još specijalnijim i šta je bolje od koncerta pop plemstva na njihovom vjenčanju - rekao je izvor.

Izvor navodi i da će Vilijam i Kejt najprije organizovati zvanični prijem za stotine velikodostojnika, a potom manje formalnu žurku za najbliže. Na vjenčanje svog brata Vilijama, princ Hari će povesti svoju bivšu djevojku Čelsi Dejvi. Princ Hari i Dejvijeva su navodno raskinuli prošlog juna, ali se njeno ime ipak nalazi na listi zvanica. Vjeruje se da će Dejvijeva otići sa Harijem i na privatni prijem poslije vjenčanja, gdje će on održati govor.

Kako bi prisustvovali vjenčanju britanskog para, u London su već doputovali prestolonasljednik Aleksandar II Karađorđević i princeza Katarina. Prestolonasljednikovi sinovi, princ kraljević Petar i prinčevi Filip i Aleksandar neće prisustvovati "svadbi godine", kako se u Velikoj Britaniji naziva vjenčanje princa Vilijama i Kejt Midlton. Oni su jedine zvanice iz Srbije.

Mladi kraljevski par zamolio je sve one koji žele da im nešto poklone da to učine putem donacije u fond, kojim se finansira 26 humanitarnih i drugih organizacija.

Kako prenosi agencija AFP, novac od donacija biće distribuisan kroz fondaciju koju su Vilijam i njegov mlađi brat Hari zajedno osnovali.

Ipak, Vilijam i Kejt će dobiti i nekoliko pravih poklona.

Jedna južnoafrička lou kost aviokompanija odlučila je da, u duhu afričkog svadbenog običaja "lobola", porodici Kejt Midlton pokloni krdo krava. Kompanija "Kulula" je saopštila da će krave kupiti u Velikoj Britaniji i isporučiti ih kraljevskom paru, pod uslovom da Kejtini roditelji prihvate "rogati" dar.

Na svadbenom veselju princa Vilijama i Kejt Midlton, biće posluženi isključivo šampanjac i vino, a par je navodno zabranio da se na njihovom vjenčanju služi pivo.

- To baš i nije odgovarajuće piće za služenje za takvu priliku. Oni žele da gostima pruže sofisticirano iskustvo i izabrali su hranu i piće imajući to na umu - rekao je izvor blizak paru.

Par je, navodno, odlučio i da ostane trijezan tokom vjenčanja kako bi uživao u specijalnom danu.

Na prijemu poslije vjenčanja biće služeni kanapei sa prepeličjim jajima, celerom, mini jorkširskim pudinzima, teletinom i kobasicama. Vjenčanje vijeka, kako britanski mediji nazivaju predstojeći događaj, održaće se u petak u prisustvu 2.000 gostiju, među kojima će biti i Bekamovi, Gaj Riči i Elton Džon. Kraljevsko venčanje biće prenošeno uživo preko sajta "Jutjub".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana