Biber pušten uz kauciju, podignuta tužba

NBC News
Biber pušten uz kauciju, podignuta tužba

Džastin Biber uhapšen je zbog vožnje pod uticajem i trke automobila u Majami Biču. Mladi pjevač je nakon što je proveo neko vrijeme iza rešetaka pušten uz kauciju od 2.500 dolara, a pred sudom je optužen za vožnju pod uticajem alkohola, marihuane i lijekova, vožnju bez važeće dozvole, kao i za nenasilno opiranje hapšenju.

Iz policije je saopšteno da je 19-godišnji pjevač uhapšen u četvrtak ujutru na uglu između Pajn Tri i 26. ulice.

Prema saopštenju, vozio je iznajmljeni žuti “lamborghini” i bio je pod uticajem marihuane, lijekova i alkohola.

Policajci su primjetili dva automobila koja se trkaju dok još dva automobila blokiraju saobraćaj u ulici.

Drugi automobil koji je učestvovao u “trci” je crveni “ferari” za čijim volanom je bio R&B pevač Kalil Šarif, koji je takođe uhapšen i pušten uz kauciju nakon izlaska pred sudiju.

Biber je zaustavljen jer je vozio gotovo dva puta većom brzinom od dozvoljene, a kada je policajac prišao njegovom automobilu, “osjetio je snažan miris alkoholnih pića”.

Pjevač je priznao da je pio pivo i pušio marihuanu, kao i da je uzimao neke pilule, a optužen je i za nenasilno pružanje otpora hapšenju.

"Gospodin Bier je odavao jak miris alkohola. Tokom istrage, on je u izjavi rekao da je konzumirao određenu količinu alkohola, da je pušio marihuanu, kao i da je pio neke pilule", rekao je policajac, koji je naveo da su "uhapšeni viđeni kako kreću i ubrzavaju velikom brzinom, a zatim voze brzinom dvostruko većom od dozvoljene".

Policajac koji je priveo Bibera, naveo je da je on "imao usporene, tupe pokrete kada je izlazio iz vozila".

Kada je stigao u policijsku stanicu, Biber je sarađivao sa istražiteljima, ali je pokazao nevažeću vozačku dozvolu iz Džordžije.

Ulica kojom se Biber trkao nalazi se u naseljenoj četvrti Majamija, a njegov automobil kretao se brzinom od oko 100 km/h, dok je ograničenje u ovoj ulici 50 km/h.

Prema zakonu koji važi u Floridi, osobama mlađim od 21 godinu nije dozvoljeno da voze ukoliko imaju više od 0,02 promila alkohola u krvi, što odgovara svega jednom popijenom piću.

Za prvi prekršaj ove vrste, ne postoji minimalna kazna, a maksimalna je šest mjeseci zatvora i kazne od 250 do 500 dolara i 50 sati društveno korisnog rada.

Za sve mlađe od 21 godinu, dolazi do automatskog oduzimanja vozačke dozvole u trajanju od šest mjeseci.

Osobe koje su prvi put uhvaćene u uličnim trkama, suočavaju se sa mogućom kaznom od šest mjeseci zatvora, novčanom kaznom od 500 do 1.000 dolara i jednogodišnjim oduzimanjem vozačke dozvole.

Hapšenje je posljednji u nizu problema sa zakonom koje ima ova mlada pop zvijezda. Njegov komšija iz Los Anđelesa optužio je pjevača da mu je pričinio štetu od više hiljada dolara tako što je bacao jaja na njegovu kuću.

Kada je policija došla kod Bibera, kako bi provjerila optužbe, uhapsila je jednu osobu zbog sumnje da posjeduje narkotike.

U julu je granična policija između SAD i Kanade zaplijenila marihuanu iz jednog od pjevačevih autobusa za turneju. Biber u tom trenutku nije bio u autobusu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana