Beogradska nedelja mode: Dan britanske mode

B92
Beogradska nedelja mode: Dan britanske mode

Jučerašnji dan na Beogradskoj nedelji mode bio je posvećen modi Velike Britanije. U saradnji sa Britanskom ambasadom i Britanskim kulturnim centrom organizovana je modna konferencija na kojoj su predavanja održali vrhunski stručnjaci iz različitih sfera modnog biznisa.

Među predavačima bio je i Martin Roberts osnivač i direktor organizacije „Fashion Scout London" govorio je na temu kako da započnete modni biznis. Povodom njegovog dolaska istog dana organizovana je i revija pod nazivom „B Future " koja okuplja desetak najperspektivnijih diplomaca i mladih dizajnera.

Hana Kontu profesorka „London College of Arts" koja se bavi ulogom socijalnih mreža u kreiranju identiteta brendova u modnoj industriji održala je predavanje na temu moda i društvene mreže. Predavanje je zasnovano na njenom istraživačkom radu koji se bavi ulogom i doprinosom socijalnih mreža i uključivanju samih kupaca u stvaranje imidža modnog brenda, širenju brenda i uloge interneta u formiranju kompetetivnih održivih strategija na globalnom modnom tržištu. Njen rad obuhvata razvoj modnih brendova u posljednjih par godina kroz prizmu uticaja modnih blogova, Fejsbuka, Tvitera, Jutjuba i Pinteresta kao krucijalnih kanala komunikacije sa korisnicima i prostora koji omogućuva polje za kreativno širenje aktivnosti.

Menadžerka za odnose s javnošću Bek Grej iz agencije „Bloodygray" će beogradskoj publici predstaviti iskustva sa londonske modne scene tokom predavanja pod nazivom Survive on Fashion Market. S obzirom na to da London predstavlja tržište koje je najkompetitivnije u domenu mladih dizajnera, studenti beogradskh modnih škola će biti u prilici da se upoznaju sa strategijama i tehnikama opstanka na tržištu i stalnog unapređivanja ličnog brenda kako bi se zadržali u vrhu ponude.

U okviru Dana britanske mode predstavljena je kolekcija „Thalia" kreatorke luksuzne odjeće za žene Džejn Pirson koja je istu kolekciju prikazala i na upravo završenoj Londonskoj nedjelji mode. Džejnina kolekcija bila je upotpunjena nakitom dizajnerke Nine Kazani sa Kraljevski koledž umetnosti iz Londona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana