Bekam šio jastučnicu i igrao fudbal

Glas Srpske
Bekam šio jastučnicu i igrao fudbal

Engleski fudbaler Dejvid Bekam je tokom boravka u Manili, gdje će sa svojim timom "Los Anđeles galaksi" ovog vikenda igrati prijateljsku utakmicu sa filipinskom reprezentacijom, našao malo vremena da posjeti dom za napuštenu djecu.

- Važno je imati san. I sam otac četvoro djece poručio je svojim mladim sagovornicima Bekam koji je ujedno i ambasador dobre volje organizacije za pomoć djeci.

Obučen u crnu UNICEF-ovu majici, 36-godišnji fudbaler je ispričao kako je sa sedam godina počeo da igra fudbal i uspio da ostvari svoj san i zaigra u Mančester junajtedu.

Bekam je bio dirnut pričama mališana od kojih su mnogi dospjeli u dom poslije teškog života na ulicama Manile.
- Nevjerovatno je kroz koliko toga su prošli za tako kratko vrijeme u svojim mladim životima. Tužno je pomisliti da većina te djece nema roditelje koji bi brinuli o njima i voljeli ih - istakao je Bekam.

Popularni fudbaler se slikao zajedno sa djecom doma obučen u plavoj maturskoj odori i kapi, sašivenim u jednoj od školskih radionica u kojoj se fudbaler oprobao u šivenju jastučnice.

Na kraju posjete odigrao je utakmicu sa pitomcima doma kao "pojačanje" polovini školskog fudbalskog tima koja je, uprkos njegovim majstorijama, izgubila sa 0:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana