Barsa najpopularnija na Fejsbuku

Glas Srpske
Barsa najpopularnija na Fejsbuku

Iako je veliki broj fudbalskih zaljubljenika bez pristupa internetu, u svijet sve integrisanija društvena veb mreža "Fejsbuk" može ponuditi jedan ugao gledanja na popularnost koju uživaju klubovi.

Apsolutni primat u ovom trenutku drži "katalonski ponos" Barselona. Ekipa trenera Pepea Gvardiole i argentinskog genijalca Lionela Mesija sakupila je više od 6.270.000 obožavalaca i na taj način za gotovo milion (5,283 miliona) simpatizera potukla ljutog rivala Real Madrid, koji se nalazi na drugom mjestu.

Na listi najpopularnijih klubova na trećem mjestu, ispred Mančester junajteda i Liverpula, nalazi se turski Galatasaraj sa više od 4,6 miliona obožavalaca. Ovo je veliki korak nazad kada je u pitanju turski klub koji je prije nekoliko mjeseci imao najviše simpatizera na "Fejsbuku", te je jasno, brojevi koji govore u korist popularnosti sportskih kolektiva mijenjaju se iz minuta u minut.

Top deset omiljenih fudbalskih klubova po broju obožavalaca na "Fejsbuku" su sljedeći (brojevi su izraženi u milionima):

1. Barselona (Španija) 6,27 miliona, 2. Real Madrid (Španija) 5,28, 3. Galatasaraj (Turska) 4,6, 4. Mančester junajted (Engleska) 4,2, 5. Liverpul (Engleska) 3,15, 6. Fenerbahče (Turska) 3,1, 7. Čelzi (Engleska) 2,3, 8. Arsenal (Engleska) 2,12, 9. Milan (Italija) 1,6, 10. Boka Juniors (Argentina) 1...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana