Avangarda sa potpisom Marka Fehera

Mirna Pijetlović
Avangarda sa potpisom Marka Fehera

Vrhunski kreatori i modne kuće kao što su Istok Bratić, Blanka Zgonjanin, Marina Kosorić, Daliborka Kiš Juzbaša, "Carmen Line", obuća "Deichman" i mnogi drugi predstavili su se na jadnom od najveći modnih događaja u BiH "Nivea BiH Fashion Week", koji je održan od 2. do 4. novembra u Sarajevu.

Osim renomiranih modnih imena svoje kreacije su imali priliku da pokažu i mladi dizajneri, među kojima je i Banjalučanin Marko Potkozarac Feher sa novom kolekcijom "Black Edition".

- Nova kolekcija je nastala u saradnji sa brendom koji odnedavno egzistira na našim prostorima "Funky Guerrilla". Oni za cilj imaju borbu na tržištu, isključivo kvalitetnim dizajnom i materijalima. Nova kolekcija svakako kao glavni cilj ima podizanje ulične mode na viši nivo, te pristup alternativnijem načinu odijevanja - pojasnio je Potkozarac.

Istakao je da je cijela kolekcija fokusirana na crnu boju i minimalistički pristup dizajniranju, što i jeste odlika njegove estetike i pristupa kada je moda u pitanju.

- S obzirom na to da je ovo jedini događaj u zemlji koji se bavi modnom scenom i njenim razvijanjem, svakako da je važno da mladi ljudi pokažu šta umiju i na šta su sve spremni. Dobio sam simpatije publike i moram da priznam da je i ova kolekcija prošla veoma zapaženo, a pozitivni komentari nisu izostali. Uživao sam u radu sa sjajnim modelima, koji udahnu život mojim stvarima, a svakako sve to ne bih mogao da realizujem sam, pa ovim putem zahvaljujem svima koji su mi pomogli - istakao je Marko Potkozarac Feher.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana