Amber plačući progovorila o nasilju

Agencije
Amber plačući progovorila o nasilju

Australijska glumica Amber Herd, koja je optužila svog bivšeg supruga, slavnog glumca Džonija Depa da je fizički zlostavljao, učestvovala je u jednoj kampanji za borbu protiv nasilja nad ženama.

Ona je riješila da stavi tačku na brak sa Depom poslije jedne svađe tokom koje je fizički povrijedio i nanio joj modrice na licu. Sada je objavila snimak u kojem kroz suze govori o nasilju, a sve kako bi pružila podršku ženama koje prolaze kroz slične situacije.

- Na početku sam se pitala kako je moguće da mi se ovo dešava. Ja sam jaka, pametna, ja nisam žrtva. Pretpostavljam da ta etiketa "žrtve" sa sobom nosi i neku vrstu srama - kaže Amber.

Ukazala je da se to dešava mnogim ženama, ali da se dosta ćuti o tome.

- A kada se to desi u vašem domu, iza zatvorenih vrata, sa nekim koga volite, situacija je još komplikovanija. Da neka nepoznata osoba to uradi, ne biste ni razmišljali o tome da li treba da bude kažnjena - primijetila je Amber.

Zahvalila je na podršci koju je dobila od bliskih osoba.

- Da nisam imala nekoliko ljudi u koje imam povjerenja, da oni nisu bili uz mene, moj život bi bio potpuno drugačiji. Kao žena koja kroz ovo prolazi javno, imam jedinstvenu priliku da podsjetim druge žene da ne mora biti tako. Ne morate da prolazite kroz to same. Niste same. Moramo da promijenimo način na koji govorimo o ovakvim stvarima - poručila je glumica.

Pošto je progovorila o Džonijevom nasilničkom ponašanju, Amber se našla na meti optužbi da je izmislila batine kako bi izvukla novac od supruga poslije razvoda. Kako bi pokazala svima da griješe, ona je sedam miliona koje je dobila donirala humanitarnim organizacijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana