Amber Herd odlučila da se nagodi u slučaju za klevetu protiv Džonija Depa

Tanjug
Foto: Skynews

NjUJORK- Američka glumica Amber Herd izjavila je danas da je riješila tužbu za klevetu protiv bivšeg muža Džonija Depa, tako što je napravila "težak izbor" da se nagodi, naglasivši da ta odluka "nije čin ustupaka".

 Ovo bi moglo da bude epiloga suočavanja dvoje holivudskih zvijezda koje su se našle na sudu ranije ove godine, kada je porota odlučila da je Amber Herd oklevetala bivšeg supružnika da je žrtva njegovog zlostavljanja, prenosi Bi-Bi-Si.
  

 Glumica je danas izjavila da je donijela odluku o nagodbi "izgubivši vjeru u američki pravni sistem".

    "Čak i ako moja žalba u SAD bude uspješna, najbolji ishod bi bilo ponovno suđenje, a ja jednostavno ne mogu da prođem kroz to", navela je Amber Herd.
  

 Napominje se da je ranije ovog mjeseca, Herd uložila žalbu na ovaj slučaj, tražeći da se presuda porote poništi ili da se u potpunosti ponovi suđenje.    
 
   Britanski medij podsjeća da je šestonedeljno televizijsko suđenje izazvalo široku pažnju javnosti, kada je bivši par, koji se razveo 2017. godine, izneo potpuno različite prikaze svoje veze, a porotnici su mogli da čuju i brojne intimne detalje njihove veze, dok su oboje optuživali jedno drugo za loše ponašanje i zlostavljanje.
    

Kako se navodi, porota je stala na stranu Depa, koji je negirao da je zlostavljao Herdovu, pa mu je dodijelila 12 miliona odštete.
    
Dodaje se da je presuda iznenadila neke pravne stručnjake, posebno pošto je uslijedila nakon gubitka Depa u sličnom slučaju u Velikoj Britaniji pre dve godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana