Alahu ekber, obračuni i prijetnje na Farmi

Agencije
Alahu ekber, obračuni i prijetnje na Farmi

Sarajevo - Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) BiH primila je više pritužbi gledalaca nakon što je pjevač Semir Džanković u direktnom prenosu rijalitija "Farma" uzviknuo "Alahu ekber".

Osim pokliča karakterističnog za islamske teroriste, Džanković je i prijetio ostalim učesnicima. Sve je počelo nakon što je njegova koleginica Maja Nikolić pjevala himnu Srbije "Bože pravde" i pjesmu "Tamo daleko" iako njihov tekst nije uvredljiv. Džanković je Nikolićevu pljunuo i rekao da srpska himna poziva na klanje. Uslijedila je svađa i sa starletom Tamarom Đurić tokom koje je zaprijetio ubistvom Nikolićeve i izgovorio psovke na račun njene djece. Potom je nasrnuo i na Đurićevu, ali su ostali "farmeri" uspjeli da ga spriječe. U gužvi koja je nastala pobjesnjeli Džanković je u jednom trenutku navodno potegao i nož, a pjevaču Aleksandru Živanoviću, koji je pokušavao da ga smiri, slomio je prst.

- Primili smo šest prigovora građana u vezi sa sadržajem koji je emitovan 1. decembra u rijaliti programu "Farma" na televiziji "Pink BH". U prigovorima koje smo primili građani su se žalili da je emitovani programski sadržaj promovisao međunacionalnu mržnju i podsticao na nasilje. Trenutno ne možemo iznijeti stav o navedenom sadržaju, ali ćemo tražiti od televizijske stanice da dostavi snimke spornog programa kako bismo ih analizirali i donijeli odluku - kazala je portparol RAK-a Amela Odobašić.

U RAK-a su dodali da je u toku javna rasprava o izmjeni odredbe Kodeksa o audio-vizuelnim medijskim uslugama kojom se predlaže pomjeranje emitovanja rijaliti programa u termin od ponoći do šest časova. Izmjene kodeksa inicirane su zbog velikog broja pritužbi u vezi sa raznim rijaliti programima koji se emituju uživo na više televizijskih kanala.

Protiv Džankovića su, kako navode srpski mediji, podnesene krivične prijave zbog izazivanja nacionalne i vjerske mržnje, pokušaja ubistva i prijetnji ubistvom ostalim učesnicima "Farme". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana