Aha Brensone, al’ sutra!

Glas Srpske
Aha Brensone, al’ sutra!

London - Britanski milijarder i avanturista Ričard Brenson je možda izgubio trku do dna okeana, ali ne i smisao za humor, prenose agencije.

Naime, poznati tajkun objelodanio je juče na vebsajtu svoju namjeru da prvi stigne do središta Zemlje na tragu junaka čuvenog romana Žila Verna.

- Dugo sam bio fasciniran vulkanima nakon što sam kao dječak pročitao Vernov roman 'Putovanje u središte Zemlje'. Vulkani su sljedeći veliki neispitani teren. Šta reći? Volim izazove - napisao je Brenson.

Neko bi još i mogao da povjeruje da se radi o ozbiljnom projektu da se u saopštenju njegovog predstavnika za štampu ne navodi da se vijest može objaviti tek od 1. aprila.

Očigledno je Brenson bio razočaran što ga je holivudski reditelj Džejms Kameron pretekao u pohodu na morske dubine, postavši prvi čovjek na svijetu koji je dotakao dno na najdubljoj tački okeana, poznatoj pod imenom Marijanska brazda.

Osvajač brojnih rekorda u letovima balonom i jedrenjem, Brenson je i sam namjeravao da se upusti u tu avanturu.

Pošto je čast pripala drugom, poželio je da se našali, pa makar i na svoj račun.

Nastavljajući u prvoaprilskom duhu, Brenson je pored ove „nemoguće misije” najavio i novi proizvod kompanije „Virdžin galaktik” - mašinu za putovanje kroz vrijeme.

- Imali smo malih problema sa mašinom. Otkrio sam da možemo da idemo natrag kroz vreme, ali ne i u budućnost. Srećom uspeli smo da se vratimo u sadašnjost. Kao što možete da vidite sa fotografija, vratio sam se iz 1972. Koliko daleko u prošlost biste vi želeli da putujete? - napisao je on na svom blogu na koji je postavio nekoliko svojih fotografija u maniru 70-ih godina prošlog vijeka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana