Abramovič pomaže Isinbajevoj

Glas Srpske
Abramovič pomaže Isinbajevoj

Svjetska rekorderka u skoku s motkom Jelena Isinbajeva odlučila je da se ponovo vrati na sportska borilišta poslije pauze koju je uzela zbog loših rezultata.

Tako je Isinbajeva odlučila da se priprema u rodnom Volgogradu, ali se odmah suočila sa problemima. Naime, dvorana u kojoj bi svjetska rekorderka trebalo da trenira ne ispunjava uslove koji su njoj potrebni da se ponovo vrati u svjetski vrh, gdje joj je i mjesto. Shodno tome Isinbajeva je zatražila pomoć, i to ni manje ni više nego od ruskog milijardera Romana Abramoviča, koji je odlučio da najboljoj svjetskoj skakačici sa motkom izađe u susret. Zasad nije poznato koliki će biti troškovi radova, ali biće to sitnica za ruskog tajkuna, koji je trenutno 53. najbogatija osoba na svijetu, a čije se bogatstvo procjenjuje na 13,4 milijarde dolara.

jelenaVijest o izgradnji nove dvorane u Volgogradu potvrdio je i predsjednik Ruskog atletskog saveza Valentin Balakničjov, otkrivši da je Isinbajeva lično zatražila Abramovičevu pomoć.

- Jelena je kontaktirala Abramoviča i zatražila pomoć. Njihov razgovor je očito bio uspješan jer uskoro počinju radovi - izjavio je prvi čovjek ruske atletike.

Dvorana će biti kompletno preuređena kako bi u njoj mogli trenirati i ostali atletičari, a ne samo olimpijska pobjednica i svjetska rekorderka u skoku s motkom.

Osim Isinbajeve, iz Volgograda dolaze još dvije olimpijske pobjednice, skakačica u vis Jelena Slesarenko, koja je osvojila zlato u Atini 2004. godine, te olimpijska pobjednica u skoku u dalj sa istih igara Tatjana Lebedeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana