5 loših navika kojih treba da se odreknete

Agencije
5 loših navika kojih treba da se odreknete

Umivanje, hidriranje i mjesečni piling - djeluje kao savršena formula za održavanje tena blistavim. Ipak, otkrijte šta biste još mogli da uradite da poboljšate kvalitet svoje kože. Dženifer Fajfer, vlasnica spa centra na Menhetnu, preporučuje koje navike treba da promjenite kada je njega lica u pitanju.

Koliko god da ste umorni, ne odlazite na spavanje sa šminkom na licu

POGREŠNI PROIZVODI
Birajte kozmetiku koja u sebi ne sadrži  previše hemikalija. Izbjegavajte sastojak SD-40, isopropil alkohol jer mogu biti iritantni za akne i osjetljivu kožu.

LOŠE KOMBINACIJE
Mnogi proizvodi vam garantovano smanjuju bore, ali ako ih koristire pretjerano često i to u kombinaciji sa pilingom, rizikujete da oštetite kožu lica.

PREVIŠE HIDRIRANjA
Žene sa isušenom kožom treba da izbjegavaju prekomjernu hidrataciju.
- Lice ne smije da sija od kreme - kaže Dženifer Fajfer savjetujući dame da bolje ulože novac u kvalitetne osvježivače vazduha u svom domu i u kancelariji.

BEZ UMIVANjA U KREVET?!
Nikada ne dozvolite da zaspite sa šminkom na licu ili ako se prethodno niste umili mlakom vodom. Čak iako rijetko dolazite u iskušenje, samo jedna noć sa šminkom može uzrokovati probleme.

STARA ŠMINKA
Ako određene kozmetičke proizvode ne koristite često, bacite ih. Bolje da ih nemate nego da ih koristite s vremena na vrijeme. Puder ne smije da bude stariji od šest mjeseci. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana