14 poznatih Srpkinja koje nemaju ni 30 godina, a već su prave zvijezde

G.S.
14 poznatih Srpkinja koje nemaju ni 30 godina, a već su prave zvijezde

One su vrlo talentovane, mlade i napravile su bum na domaćoj sceni.

Milena Radulović

Milena Radulović je srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica, prepoznatljiva po ulogama u serijama „Pet", „Besa" i „Državni službenik", te filmu „Balkanska međa". Rođena je 29. januara 1995. godine u Beogradu, a diplomirala je 2017. godine kao najbolji student u klasi sa prosečnom ocjenom 9,46.

Tokom studija je počela samostalno da uči ruski jezik i to znanje joj je mnogo pomoglo u kasnijim projektima u Moskvi.

Zanimljivo je da se Milena takmičila u latino i standardnim plesovima, trenirala je tenis i plivanje, a takođe voli skijanje i ronjenje.

Trenutno snima u Španiji.

Anastasija Ražnatović

Anastasija Ražnatović je srpska pop pjevačica i ćerka poznate Svetlane Cece Ražnatović. Rođena je 25. maja 1998. godine u Beogradu, gdje i živi. Pohađala je britansku školu i muzičku školu u Beogradu. Upisala je Fakultet za biznis.

Početkom 2018. godine se kao zaštitno lice jednog modnog brenda pojavila u britanskom izdanju magazina Vogue, ali iste godine je ipak počela da se bavi pjevanjem. Objavila je singl „Savršeni par" koji je za samo tri mjeseca prešao tri miliona pregleda na Jutjubu. Naredne godine objavila je singl „Rane" koji je za četiri godine dobio čak 90 miliona pregleda.

Od avgusta prošle godine Anastasija je u braku sa fudbalerom Nemanjom Gudeljom.

Aleksandra Prijović

Aleksandra Prijović je srpska pop-folk pevačica, rođena 22. septembra 1995. godine u Somboru, a odrasla je u Belom Manastiru u Hrvatskoj i Bačkoj Topoli. Publika ju je zavoljela u „Zvezdama Granda" još 2012, a danas je ona jedna od najvećih regionalnih muzičkih zvijezda.

Njen duet sa Sašom Matićem „Ko si ti" ima 102 miliona pregleda na Jutjubu, a u godini za nama Aleksandra je u okviru turneje „Od istoka do zapada" oborila mnoge rekorde, te je između ostalog održala tri vezane Arene u Beogradu i čak pet koncerata u Zagrebu.

U braku je sa menadžerom i sportskim agentom Filipom Živojinovićem sa kojim ima sina Aleksandra.

Džejla Ramović

Džejla Ramović, rođena u Goraždu 2002, vrlo je popularna pjevačica u Srbiji. Pobjednica je prve sezone takmičenja „Neki novi klinci", kao i 13. sezone „Zvezda Granda" i tada je na poklon dobila pjesmu i spot „Ruine". Taj hit, za koji je tekst napisala Marina Tucaković, ima 21 milion pregleda na Jutjubu.

Na festivalu Oskar popularnosti u Banjaluci pre tri godine Džejla je dobila priznanje Otkriće godine u pop muzici.

Tea Tairović

Tea Tairović je postala prepoznatljivo ime domaćeg pop-folka, a proslavila se u „Zvezdama Granda". Rođena je 26. aprila 1996. godine u Novom Sadu.

Od četvrte godine se profesionalno bavi plesom, a na Svjetskom prvenstvu u šou densu osvojila je drugo mjesto. Trenirala je standarne i latinoameričke plesove, balet i džez balet. Nakon škole u Novom Sadu upisala je studije psihologije, ali okrenula se pjevanju o kom je sanjala od djetinjstva.

Prvi singl pod nazivom „Da si moj" objavila je 2014. godine, a njen najnoviji hit „100%" je za samo mjesec dana sakupio skoro 4,5 miliona pregleda.

Marina Ćosić

Marina Ćosić, koja je debitovala u seriji „Ubice moga oca", važi za jednu od najljepših glumica mlađe generacije. Rođena je 30. avgusta 1995. godine u Beogradu.

Godinama je trenirala džez balet, išla i na veslanje, a takođe je trenirala atletiku. Pošto je bila uvjerena da će se baviti marketingom, školovanje je nastavila u srednjoj ekonomskoj školi u Zemunu. Ali na početku druge godine krenula je na časove glume i ubrzo je shvatila da želi da to bude njen životni poziv.

Godine 2016. dobila je ulogu Kaline u filmu „Zona Zamfirova 2 – Vrati se, Zone" i tada je igrala djevojku koja je pokušala Zoni da preotme Maneta.

Nakon toga je igrala sluškinju Kosu u seriji „Senke nad Balkanom", onda i Sofiju u seriji „Istine i laži", a potom je igrala i u seriji „Urgentni centar".

Breskvica

Anđela Ignjatović Breskvica poznata je pop, trep pjevačica i influenserka. Rođena je 2000. godine. „Koraci u noći", „Pancir", „C’est Le Vie", „Beli grad" samo su neke od vrlo popularnih pjesama koje je Breskvica snimila sa svojim nekadašnjim dečkom Vojažom i kolegama Vukom Mobom i Tanjom Savić.

Breskvica i Vojaž su u jednom momentu bili najpopularniji tinejdž muzički par u Srbiji, a i na Balkanu. Imali su cijelu armiju svojih fanova među mladima.

U februaru 2021. godine u medijima se pojavila vijest da su Breskvica i Vojaž raskinuli, a njihova publika je toliko burno reagovala da su pojedini čak pisali peticije da se pomire.

Marija Žeželj

Marija Žeželj je srpska influenserka, model, manekenka i pjevačica. Rođena je 20. novembra 1999. godine u Novom Sadu. Popularnost je stekla snimajući video priloge na Jutjubu sa savjetima za tinejdžere.

Sa 16 godina je postala članica modne agencije MSO (Model Scouting Office) sa kojom je snimila nekoliko kampanja. Godine 2016. dobila je prestižnu nagradu na takmičenju „The Look of The Year " na Siciliji. Iste godine objavila je tinejdž roman „Moj slatki život", a na Sajmu knjiga u Beogradu njen štand je bio jedan od najposjećenijih.

U junu 2017. godine je objavila svoju prvu pjesmu „Dance Like Nobodus Watching " koja ima 23 miliona pregleda. Iste godine izašao je singl „Louder Than A Drum ", a polovinom 2018. godine novi singl „All The Girls ".

Marija je nastupila na dodjeli muzičkih nagrada u Austriji, a 2018. godine je sa međunarodnom modnom agencijom „Women" potpisala ugovor i preselila se u Njujork kako bi napravila internacionalnu karijeru modela.

Miona Marković

Miona Marković, poznata domaća glumica, rođena je 2. januara 1996. godine u Beogradu. Glumu je zavoljela u djetinjstvu, a prvu ulogu je dobila već sa 12 godina. Po završetku srednje škole upisala je Fakultet dramskih umjetnosti.

Televizijska publika je prepoznaje po ulogama u serijama „Jutro će promeniti sve", „Koreni", „Žigosani u reketu", „Biser Bojane", „Močvara", „Azbuka našeg života"…

Inače, Mionin otac je istoričar Predrag Marković, a tetka scenaristkinja Milena Marković. Mionin deda Jovan Marković je bio filmski scenarista i producent.

Prošlog ljeta udala se za mladog poznatog reditelja Davida Alića.

Isidora Simijonović

Isidora Simijonović je srpska glumica, rođena 1997. godine u Beogradu, gdje živi i radi. Već dugo važi za jednu od najperspektivnijih mladih srpskih glumica.

Pored gimnazije u rodnom gradu je završila i Muzičku školu Stanković, odsjek klavir. Nakon srednje škole krenula je na Akademijiu umjetnosti na studije u klasi Mirjane Karanović.

Sa samo 14. godina pojavila se u filmu „Klip", koji je izazvao burne reakcije. Iako je film pun kontroverznih scena seksa, Isidora nije direktno učestvovala u tome jer ih je snimala punoljetna dublerka. Nakon tog filma, za koji je i nagrađena, igrala je i u ostvarenjima „Gde je Nađa", „Atomski zdesna", „Haiku", „Dobra žena". Aktivno je glumila i u pozorištu, a posebno se ističu predstave „Pazi vamo" i „Jami distrikt".

Najznačajniju TV ulogu imala je u seriji „Jutro će promeniti sve", dodatnu popularnost je stekla ulogom u krimi serijalu „Ubice mog oca", a igrala je i u mini-seriji „Porodica".

Isidora je dobila više nagrada za glumu, a bavi se i muzikom – jedno vrijeme je bila pjevačica grupe Vrooom.

Alisa Radaković

Film „Čuvari formule" Dragana Bjelogrlića napravio je pravi bum na brojnim domaćim i internacionalnim festivalima prošle godine, a jednu od glavnih uloga tu igra mlada glumica Alisa Radaković, rođena 1998. u Beogradu.

Zbog ovog projekta glumci su obrijali glavu, a među njima i Alisa. Ona je takođe morala da smrša, kao i ostale kolege, a svi su istakli da su fizičke promjene male naspram truda i odgovornosti koje ih čekaju.

Alisu smo prethodno gledali i u filmu „Dara iz Jasenovca" koji govori o stradanju Srba, Jevreja i Roma u logoru Jasenovac. U toj priči posebno mjesto ima Nada Šakić, surova čuvarka ženskog logora Stara Gradišta, koja je jedan od glavnih dželata, a koju je igrala Alisa. Tada je ona maestralno prikazala hladnokrvnu Nadu, ali ujedno osvojila publiku i ljepotom, posebno divnim svjetlim očima.

Zapaženu ulogu imala je i u filmu „Zlatni dečko" Ognjena Jankovića, po scenariju Vuka i Alekse Ršumovića, u kojem igra uz Denisa Murića, Petra Strugara, Andriju Kzmanovića i Igora Benčinu.

Olga Danilović

Olga Danilović, rođena 2001. u Beogradu, srpska je profesionalna teniserka i ćerka proslavljenog košarkaša Predraga Danilovića i sportske novinarke Svetlane Danilović.

Kao juniorka je u dublu osvojila Rolan Garos, Vimbldon i Otvoreno prvenstvo Australije. Kao seniorka prvu titulu u singlu na VTA turneji osvojila je jula 2018. u Moskvi. Takođe je bila pobjednica dva VTA turnira u dublu — Taškenta i Lozane. U sklopu VTA čelendžer turneje osvojila je jednu titulu u dublu. Bila je šampionka pet turnira u singlu i jednog turnira u dublu koje organizuje Međunarodna teniska federacija (ITF).

Olga je odnedavno u vezi sa slovenačkim fudbalerom Janom Oblakom.

Lea Stanković

Lea Stanković je srpska jutjuberka, vlogerka i influenserka koja važi za jednu od najvećih tinejdž zvijezda u Srbiji. Rođena je 15. aprila 2001. godine u Beogradu, gdje i danas živi. Snimanjem videa o modi i ljepoti se bavi od 14. godine. Pored savjeta o nezi kože, kose i tijela, Lea snima vlogove o putovanjima i svakodnevnom životu.

Zajedno sa jutjuberkom Nađom Stanojević je 2018. godine snimila pjesmu „Bambolina" koja je za manje od godinu dana imala šest miliona pregleda. U oktobru iste godine objavila je knjigu „Izgradi svoj stil – Mali saveti: Lea Stanković". Na promocijama koje su održane u Beogradu i Novom Sadu okupile su se hiljade djevojčica koje su željele da se slikaju sa Leom i da im ona potpiše knjigu.

Među njenim najgledanijim videima je serijal od 12 dijelova pod naslovom „Šta radimo kada ostanemo sami", u kojima je nerijetko učestvovala cijela njena porodica, uključujući tetku i rođake.

Među njenim vršnjacima popularni su i tzv. izazovi, te pitanja i odgovori koje je snimala sa sestrom Sarom i drugim jutjuberima, poput Andrije Jovića (Andrija Jo) i Nađe Stanojević.

Teodora Džehverović

Teodora Džehverović je srpska pop-folk pjevačica, rođena 1997. godine u Kačarevu.

U djetinjstvu je Teodora željela da postane advokatica, ali se kasnije odlučila za muziku.

U sezoni 2014/15. godine Teodora se takmičila u „Zvezdama Granda". Bila je među finalistima, ali nije pobjedila. Nakon toga postala je do ženske grupe „Đavolice", a od 2016. godine započinje solo karijeru.

Tada je objavila svoj debi singl „U 4 oka". Naredne godine potpisuje ugovor s diskografskom kućom IDJ Tunes i objavljuje singl „Kristijan Grej". Ta pjesma ostvaruje izuzetan uspjeh, sada ima 51 milion pregleda, pa Teodora dobija mejnstrim slavu.

Svoj prvi album pod nazivom „Borbena" objavila je 2019. godine. Od 2022. postala je članica žirija muzičkog takmičenja IDJ Show prenosi zadovoljna.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana