1.033 partnerke: Tajni život holivudskog zavodnika

Agencije
1.033 partnerke: Tajni život holivudskog zavodnika

Piter O'Tul bio je podjednako poznat po svojim alkoholnim navikama kao i po ulogama, a posebno je bio popularan među ženama.

Početkom šezdesetih godina prošlog vijeka, jedan prijatelj kladio se s irskim glumcem iz Engleske, Piterom O’Tulom, u 150 dolara da neće moći da spava s tri žene o kojima su u tom trenutku sanjali svi muškarci: Dajanom Dors, Džejn Mensfild i Anitom Ekberg. Nije sigurno koliko mu je trebalo, ali O'Tul je dobio okladu, piše “Njujork Post”.

U biografiji “Peter O'Toole: Hellraiser, Sexual Outlaw, Irish Rebel” autori Darvin Porter i Danfort Prins predstavili su stranu glumca o kojoj se najmanje znalo.

Ona je naznanimljivija mnogima koji se još rado prisjećaju pokojnog glumca koji je umro 2013. godine, u 82. godini, nakon što je navodno spavao sa 1.033 žena, kao i Don Žuan.

S damama je počeo da se druži vrlo rano. Kao 13-godišnjak, 1945. godine, izgubio je nevinost sa španskom udovicom i striptizetom, koja ga je, iako je bila u 50-godinama, tokom pet mjeseci svakodnevno učila svim postojećim seksualnim trikovima.

Njihova romansa došla je kraju kada je striptizeta pitala bi li se uključio u seks u troje s jednim klijentom koji je bio spreman da plati za to iskustvo.

Kad je imao već ponešto ‘ljubavnog staža’, počeo je da se druži s ekstrovertnom mlađom sestrom kraljice Elizabete II, princezom Margaretom. Navodno je s njom bio u osmogodišnjoj vezi s prekidima nakon što se okončao njen brak s Lordom Snoudonom.

Tokom snimanja filma “Lorens od Arabije” 1961. godine, svi su željeli komadić sve popularnijeg glumca, a on se nije ustezao od dijeljenja. Tako je za vrijeme snimanja posljednjih scena filma u Španiji nakon jedne žurke otišao s modelom i modnom ikonom Ejpril Ešli, za koju u prvi tren nije znao da je transrodna osoba.

Ešli je naknadno izjavila da mu je u jednom trenutku blizu vrhunca šapnula da je rođena kao dječak, ali da je Piter u tom trenutku već došao toliko daleko da mu uopšte nije bilo važno kojeg pola je ona bila u trenutku rođenja.

Kratko prije snimanja romantične komedije “Kako ukrasti milion”, 1965. godine, O'Tul je upoznao Odri Hepbern, koja je u to vrijeme bila u braku s glumcem Melom Fererom. Uprkos tome, ubrzo su završili zajedno.

"Vjerujem da glumica mora da bude bar malo zaljubljena u glavnog glumca, i obrnuto", izjavila je Odri kada su se prvi put upoznali.

Njihova veza potrajala je tokom cijelog snimanja filma, a u novembru 1965. godine Hepbern je otkrila da je trudna - ili s O'Tulom ili Fererom. Mjesec dana kasnije doživjela je sponatni pobačaj, a glumac, koji se zaljubio preko glave, bio je očajan.

Glumica Elizabet Tejlor primjetila je O'Tula dok je bila u braku s pjevačem Edijem Fišerom, 1960. godine. Željela je da vidi da li će među njima biti hemije na ekranu, pa ga je pozvala da pored nje bude glavni glumac u nekom budućem projektu. Pokazalo se, međutim, da na ekranu nisu ‘prštale varnice’ kao što je Tejlor priželjkivala.

Prvi put su spavali zajedno 1963. godine, a O'Tul, koji je u to vrijeme bio u braku s glumicom Sian Filips, navodno je prije toga bio prestravljen jer je znao da će učiniti nešto što priželjkuje bar polovina muškaraca na svijetu. "Prvi put u životu pred susret sa ženom, bio sam nervozan, jer sam se plašio da će ona kritikovati moje izvođenje."

Ali, njoj se očigledno glumčevo umijeće svidjelo, jer su nastavili da se zabavljaju slijedećih deset godina. Njihova veza okončana je 1972., dok su snimali film “Under Milk Wood” s njenim tadašnjim suprugom Ričardom Bartonom.

Zanimljivo je da mu je Velšanin Barton bio i najdraži prijatelj za opijanje. Iako su često raspravljali o tome koji je od njih dvojice bolji glumac, 1967. godine O'Tul je Bartonu priznao da povremeno spava s njegovom suprugom već godinama, i da mu je ona rekla da je mnogo bolji u krevetu od Bartona.

Poznata ‘ljubiteljka muškaraca’ Ava Gardner upoznala je O'Tula 1960. godine, nakon čega mu je rekla da je deset puta bolji ljubavnik od Klarka Gejbla, ali da nije dorastao glumcu Robertu Mičamu.

Nakon kraja 20-godišnjeg braka s Lorensom Olivijeom, tešio je Vivijen Li, i nastavio povremenu vezu s njom sve do njene smrti 1967., kad je umrla od tuberkuloze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana