Uticaj retrogradnog Merkura na vaš horoskop

astrofon21.com
Uticaj retrogradnog Merkura na vaš horoskop

Planeta komunikacije Merkur je krenula retrogradnim hodom 21. oktobra. Sve do 7. novembra 2013. godine uticaj ove planete, koji se može osjetiti i dobrih desetak dana nakon ovog datuma, može se sagledati u popravkama, kvarovima, zastojima i blokadama.

Ipak, svaki period u kome je Merkur retrogradan je veoma poseban na emocionalnom planu. Pa u ovom vremenskom razdoblju mnoge osobe mogu započeti novi odnos, zasnovati brak, započeti dugoročne projekte ili promjeniti posao. Retrograni hod Merkura nije tu da ograniči slobodu, već da nas nauči kako da unaprijedimo svoje vještine kada nastanu mogući nesporazumi, kašnjenja i situacije koje će nam kasnije biti korisne. U zavisnosti kom astrološkom znaku pripadamo, retrogradni Merkur će djelovati različito na sve znakove zodijaka.

Ovnovi tokom retrogradnog hoda Merkura moraju biti veoma oprezni zbog mogućih pogrešnih poteza. Ono što je važno za ove znakove je da sačekaju sa donošenjem odluka.

Bikovi tokom predstojećeg perioda mogu imati neke neočekivane neprijatnosti. U ljubavnim odnosima, zbog partnera predstavnici ovog znaka moraće da budu veoma strpljivi.

S obzirom na to da je Merkur vladar astrološkog znaka Blizanaca, u narednom periodu biće aktivna određena upozorenja. Dakle, retrogradni hod Merkura donijeće promjene u polju posla, gubitak strpljenja i neprofesionalizam. Unutrašnji nemir Blizanaca ići će toliko duboko, da će to ostaviti posljedice na zdravstveno stanje ovih znakova.

Rakovi neće biti pogođeni negativnim uticajem ovog hoda Merkura.

Za Lavove retrogradni Merkur donosi osjećaj veće slobode, ali mnogi predstavnici ovog znaka i dalje će biti u potrazi za inspiracijom i traženjem "svojih korijena".

Retrogradni Merkurov hod će se kod Djevice manifestovati tamo gdje su najosetljivji, u komunikaciji. Osobe rođene u ovom znaku ne smiju u predstojećem periodu donositi brze zaključke.

Vage će u naredom periodu biti dosta isfrustrirane zbog ljubavno-partnerskih odnosa. Retrogradni Merkur može donijeti nemogućnost opredjeljenja i realno sagledavanje dalje perspektive.

Osobe u astrološkom znaku Škorpije u narednom periodu zbog retrogardnog uticaja Merkura mogu produžiti svoj proces razmišljanja o određenoj situaciji, a same misli će ići mnogo dublje.

Strijelčevima će sve važne promjene koje očekuju doći iz dva izvora – sopstvenih snova i svoje prošlosti. Ovo može biti zbunjujuće i dati nadahnuće, ali takođe će imati uticaj na trenutnu situaciju ovih znakova.

Jarčevi će u narednom periodu, tokom retrogradnog Merkura, morati da pripaze na dugoročne planove, unaprijede svoje društvene veze i pokažu spremnost kada nastupi trenutna kriza.

Ovaj retrogradni ciklus Merkura Vodolijama namijenjuje jaču volju. Nema prepreka koje će zadržati ove znakove, jedini problem koji postoji mogu biti određena kašnjenja ili obeshrabrenja na poslu.

Za astrološki znak Riba, Merkurov retrograni hod donosi promjene na polju putovanja. Prihvatanje određenih činjenica kroz duhovnu stranu donijeće ovom znaku mogućnost promene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana