Tri horoskopska znaka koja su jako ljubomorna u vezi

GS
Foto: AstroTalk

Ovi horoskopski znakovi poznati su po tome što se teško nose s nesigurnostima i često ih muči pitanje odanosti njihovih partnera.

Evo o kojim je znakovima riječ.

Škorpija

Njihova ljubomora proizlazi iz duboke strasti i potrebe za potpunom kontrolom nad situacijama koje ih emocionalno dotiču. Vole duboko i intenzivno.

Kada vole, vole cijelim srcem i dušom, pa svaki znak moguće nevjere ili izdaje doživljavaju kao prijetnju svojoj emocionalnoj sigurnosti.

Ta strast često ih vodi u ljubomoru, jer jednostavno ne podnose pomisao da njihov partner dijeli intimnost s nekim drugim.

Žele imati kontrolu nad svojim životom i vezama. Neizvjesnost ih izluđuje, a ljubomora je njihov način da se nose s tom nesigurnošću.

Žele znati sve što se događa i često analiziraju situacije u svojoj glavi, tražeći znakove koji bi mogli ukazivati na nevjeru, prenosi Index.

Bik

Ljubomora Bikova proizlazi iz njihove duboke veze s materijalnim i emocionalnim sigurnostima koje žele očuvati po svaku cijenu.

Kada nešto ili nekoga vole, to smatraju svojim i teško podnose dijeljenje. Njihova ljubomora često dolazi iz potrebe da zaštite ono što je njihovo, uključujući i partnera.

Cijene stabilnost i sigurnost u vezi. Svaki znak nestabilnosti ili promjene u ponašanju partnera može ih uznemiriti i potaknuti ljubomoru, jer se boje gubitka onoga što su izgradili.

Bikovi su znakovi koji ne vole promjene. Kada primijete nešto neobično u ponašanju svog partnera, često će reagovati ljubomorno jer se boje da ta promjena može ugroziti njihovu vezu.

Lav

Lavovi su često ljubomorni u vezi. Njihova ljubomora proizlazi iz straha da će izgubiti pažnju i status u očima partnera.

Ako osjete da ih partner ne cijeni ili daje pažnju nekome drugome, njihova se ljubomora odmah budi.

Lavovi žele biti jedini i nezamjenjivi u očima svog partnera.

Kada se njihov ponos osjeti ugroženim, ljubomora je prirodna reakcija. Ne žele dijeliti svoje mjesto u srcu partnera s bilo kim drugim i osjećaju se povrijeđeno pri samoj pomisli na to.

Lavovi su prirodni zaštitnici i smatraju svojom dužnošću čuvanje onoga što im pripada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana