Stiže nam pun plavi Supermjesec i to usred šest retrogradnih planeta – posvetite se samo jednoj stvari

Zadovoljna.rs
Foto: Ilustracija

U četvrtak, 31. avgusta 2023. u 2:36h događa se Super pun Mjesec u znaku Riba. Budući da je ovo drugi pun Mjesec u mjesecu, naziva se i Plavi Mjesec.

Plavi Mjeseci su izuzetno retki, događaju se otprilike jednom u svake 2,5 godine, što njihovu prisutnost čini nečim na šta želimo da obratimo pažnju.

Ovaj pun Mjesec nudi nam priliku da stupimo u kontakt sa svojim pravim ja, raščistimo sve što više ne služi i stvorimo prostor za nešto usklađenije.

Put do tamo može da deluje pomalo izazovno. Možemo da se osećamo kao da nas Svemir izaziva na toliko mnogo nivoa. Ali, kako se energije budu stišavale, prepoznaćemo transformaciju.

U toku je transformacija duše s ovim Plavim Mjesecom – i na ličnom i na kolektivnom nivou. Prolazimo kroz neka važna vremena i neke izvanredne energetske frekvencije.

Imati dva puna Mjeseca u jednom kalendarskom mesecu ukazuje na veliki talas oslobađanja energije. Sada nešto može da izađe iz naših života, poput veze, posla, traume ili čak psihičkih problema sa kojim ne možemo da se nosimo.

Šta god da se bude događalo pod ovim posebnim Plavim Mjesecom, velike su šanse da ćemo da se ojsećamo drugačije. Velike su šanse da će nam ostati neki novi prostor koji ćemo ispuniti u našim životima. Iako bi ovaj prostor u početku mogao da djeluje uznemirujuće, on obećava i ima potencijal da se iz njegove praznine rodi nešto novo.

Međutim, kosmičko vrijeme nam pokazuje da ćemo morati dodatno da budemo strpljivi kako bi ovo novo počelo da oživljava, budući da će doći do snažnog talasa retrogradne energije.

Pod Plavim Mjesecom u znaku Riba, imaćemo 6 planeta koje se kreću retrogradno – Merkur, Veneru, Saturn, Neptun, Uran i Pluton.

Iako nije neuobičajeno imati nekoliko retrogradnih planeta u isto vrijeme, imati šest definitivno je retka poslastica! Osim toga, retrogradni Merkur i Venera zajedno mogu da budu intenzivna kombinacija.

Retrogradna energija ima tendenciju da nas natjera da se osvrnemo na prošlost. Vrijeme je za razmišljanje, a ne za kretanje napred. Spoljašnja, snažna retrogradna energija može da dovede do kašnjenja, pogrešne komunikacije, nesreće i učini da se osjećamo pomalo nesigurno. Možemo se osjećati kao da se krećemo u krugu ili smo nesigurni u sebe i ono što dolazi.

Dok naš spoljašnji svijet može biti zamućen ogromnom količinom retrogradne energije, naš unutrašnji svijet može biti naše utočište. Zapravo, tokom snažne retrogradne energije poput ove, naš unutrašnji svijet može postati naš kompas.

Društvu zapravo nije prioritet izdvajanje vremena za tišinu, strpljenje i stanje neaktivnosti, ali ova snažna retrogradna energija iz Svemira poziva nas da usvojimo neka od tih stanja.

Ova snažna retrogradna energija poziva nas da uđemo unutra, da se povežemo sa svojim unutrašnjim svetom i da prepoznamo da postoji bogatstvo mudrosti koja živi u nama.

Provođenje vremena u vođenju dnevnika, meditaciji i šetnji prirodom fantastični su načini da smirite um i uđete u srce tijela. Kako Ribe vladaju stopalima, meditacije u hodu takođe mogu biti fantastičan način da se iskoristi ova energija. Snažna retrogradna energija takođe može izoštriti našu intuiciju i emocije, tako da rad s ovim urođenim darovima može doći prirodno.

Energija nam se nudi, ali mi moramo odlučiti da je iskoristimo. Mi moramo biti ti koji će preduzeti korak kako bismo pronašli mir i vjerovati da će nas naše strpljenje na kraju dovesti do pravog slijedećeg koraka.

Pun Mjesec u Ribama će nam pomoći da krenemo na ovo putovanje. Sadrži meke, osetljive vibracije koje će nam omogućiti da putujemo unutra i stvarno slušamo svoj unutrašnji glas. Naši snovi mogu postati proročanski ili možemo primjetiti da nam svemir šalje jasnije znakove. Možda ćemo čak primiti posjete naših preminulih voljenih osoba ili naših anđela.

Postoji magija u vazduhu pod ovim Plavim Mjesecom u znaku Riba pa ostanite otvoreni za ono što vam nudi, čak i ako prolazite kroz neku vrstu čišćenja ili otpuštanja.

Plavi Mjesec u znaku Riba takođe je pravo vrijeme za čišćenje našeg energetskog tela i otklanjanje svake težine iz našeg polja aure koju ne možemo da nosimo.

Moguće je da pokupimo negativne emocije i ostatke iz sveta oko nas, a ovaj pun Mjesec bio bi moćno vreme koje bismo mogli posvetiti negovanju i čišćenju svoje aure.

Kada je u pitanju energetsko čišćenje, naša namjera je sve. Nisu nam potrebni otmeni alati, potrebna je samo namjera. Stvaranje rituala može da pomogne u jačanju te namjere, stoga isprobajte ove savjete za čišćenje aure ovde ili jednostavno upotrebite intuiciju.

Kako je ovo drugi pun Mjesec u mjesecu, naša pažnja mogla bi da se vrati na prvi puni Mjesec u mjesecu, koji je bio 1. avgusta u znaku Vodolije. Ako se sjetite ovog punog Mjeseca, možda ćete otkriti da se događaji iz tog vremena ponavljaju pod ovim punim Mjesecom u Ribama.

Oba puna jMeseca ovog mjeseca takođe su bili Super Mjeseci, što znači da su blizu Zemlje i da će se njihova prisutnost lijepo i snažno osetiti.

Ako vam se nešto značajno dogodilo početkom avgusta, mogli biste otkriti da ovaj drugi pun Mjesec u mesecu donosi veće zatvaranje ili možda više pogleda koji će vam osvijetliti put.

Nekoliko dana nakon vrhunca ovog Plavog Mjeseca, Venera kreće direktno. Retrogradna Venera je moćna energija i može da pokrene probleme u našim odnosima, novčane probleme, poremeti sopstvene vrijednosti i vrijednosti.

Ako ove teme prevladavaju u vašem životu od jula, ovaj puni jMesec može da pomogne da stvari dosegnu svoj vrhunac tako da se konačno mogu riješiti i završiti do vremena kada Venera krene direktno.

Vjerovatno je da bi se sa energijom čišćenja ovog punog Mjeseca mogli riješiti problem veze ili novca. Možda ćemo otkriti da odnos treba prekinuti kako bismo imali više mira i ravnoteže u našim životima.

U svojoj srži, retrogradna Venera stvara put prema većoj ljubavi pa šta god da se dogodi, držite ovo blizu svog srca. Znajte da pokazivanje ljubavi ponekad dolazi u obliku da kažete da, ali ponekad u obliku da kažete ne.

Saturn, koji je takođe retrogradan u Ribama, vrlo je aktivan i pod punim Mjesecom u Ribama. Saturn je prvi put krenuo retrogradno još u junu, tako da problemi iz tog vremena takođe mogu da pronđu i način da se vrate za vrijeme Plavog Mjeseca.

Kao što vidite, puno energije kruži pa je možda teško znati što je što! Ali kad god je Saturn uključen, naš je zadatak tražiti odgovornost. Saturn želi da iskoračimo i preuzmemo odgovornost za svoje živote i sve što nas muči.

Ne želi da nas krivi, ali želi da budemo odgovorni za sve što se događa. Nema mjesta izigravanju žrtve kada je Saturn u pitanju. Saturn želi da prihvatimo ono što jeste i da nastavimo sa stvaranjem riješenja preuzimanjem odgovornosti.

Saturn je takođe majstor stvaranja granica, stoga postoje šanse da treba postaviti neke granice pod ovim punim Mjesecom. Ove granice mogu vrlo dobro biti povezane s radom na oslobađanju koji obavljamo od punog Mjeseca i odnosom ili radom s novcem koji obavljamo od retrogradne Venere. Vjerovatno ćemo otkriti da se sve tri ove energije spajaju, stvarajući pomalo maglovitu zbrku kroz koju ćemo proći!

Jednu stvar koju uvek vredi zapamtiti – pun Mjesec u Ribama pomaže nam da stupimo u kontakt sa svojim emocijama i osjetljivošću. Daje nam slobodu da se izrazimo i da to izražavanje usmjerimo u nešto veće od nas samih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana