Saturn kreće direktno, četiri znaka neka se spreme

GS
Saturn kreće direktno, četiri znaka neka se spreme

U subotu, 4.11. Saturn kreće prema naprijed s početnog stepena Riba.

Vrlo snažno mjesto, prostor s kojeg možemo početi kreirati nešto novo u svom životu. Dobijamo novu ili drugu priliku, posebno po pitanjima kojima smo se bavili od jula ove godine.

Potaknuti smo preispitati svoju odgovornost, ne samo prema drugima, u poslu koji radimo i unutar porodice, već i prema samima sebi.

Koliko se pazimo? Koliko sami sebe podržavamo? Na koji način promatramo i tumačimo svoje postupke u prošlosti? Postavljamo li si previsoko ljestvicu i gušimo sebe prevelikim očekivanjima? Možemo li si oprostiti na nekim propustima i pogreškama?

Odgovoran odnos prema sebi ključan je za daljnje ostvarenje ciljeva i želja. Što smo u većem miru sa sobom, to ćemo lakše doći do onoga što želimo.

Odgođeno ili zaustavljeno se pokreće.

Ono što smo shvatili ili naučili u prethodnom periodu sada možemo početi primjenjivati i ostvariti odgovarajuće rezultate.

Shvatamo što za nas ima dugoročnu vrijednost.

Sve teme koje su vezane uz prošlost, strukturu, disciplinu, starije osobe, naše ambicije, odgovornost pokreću se s mjesta i mogu nam donijeti nešto bitno, prenosi Sensa.hr.

U prilici smo shvatiti dobrobiti povlačenja u mir i tišinu, dobrobiti introspekcije.

Sve je povezano. Naša prošlost utiče na naše sadašnje izbore, na život kakav sada živimo. I možemo to promijeniti. Odustati od loših navika, odabrati bolji put, drukčiji način. Što bi to za vas bilo?

Možemo sve promatrati i s aspekta karme, na način da smo trebali proći kroz neke izazovnije situacije kako bismo iz njih nešto naučili i ako jesmo, sada možemo lakše i jednostavnije do cilja.

I možda je poželjno da se još jednom okrenemo unatrag i pogledamo što smo proživjeli od jula do danas. Izvučemo pouku. Pronađemo mir s onim što je bilo. A potom postavimo novi cilj obogaćen jasnom namjerom i vjerom.

Što želite da vam Saturn u Ribama donese u naredne dvije i po godine?

Od marta 2023. Saturn je u horoskopskom znaku Riba: tu će ostati do 2026. Ovaj tranzit je vrijeme za učenje novih lekcija, a pošto je u astrologiji Saturn tradicionalno povezan sa diciplinom, redom i karmom, ova planeta je zadužena da vam pokaže kako možete da radite na sebi.

Saturn, poznat i kao najveći zlotvor zodijaka, pravedan je i neće tolerisati nepravde, a Jarčevi su dobro upoznati sa ovom osobinom svoje vladajuće planete.

Kada planeta počne retrogradno kretanje, to znači da se ne kreće tradicionalnom putanjom, zbog čega se mijenjaju njena uobičajena svojstva. Na svaku planetu različito utiče retrogradni period (najpoznatiji su“negativni“ primjeri retrogradnog Merkura). Istovremeno, retrogradni Saturn je vrijeme za lekcije i testove, koji se ponavljaju sve dok se lekcije ne nauče.

Retrogradni Saturn počeo je 17. juna i završiće se 4. novembra, a na ova četiri znaka će najdramatičnije djelovati preokret iz retrogradnog u direktni hod.

Ovan

Retrogradni Saturn je težak test za predstavnike Ovnova. Ovan, naviknut na aktivan način života, morao je malo da uspori i uroni u svijet fantazije i podsvijesti, da shvati šta ih tačno tamo privlači. Saturn je nastojao da pokaže u kojim oblastima vam nedostaje kontrola. Iskoristite lekciju o retrogradnom Saturnu da napravite plan za poboljšanje svog života.

Blizanci

Predstavnike Blizanaca očekuju promjene u poslu! Pristup poslu će se promijeniti: mogli biste da budete opterećeni sa previše obaveza, a nije vam lako da se nosite sa njima. Tokom retrogradnog kretanja Saturna, mogli ste da naučite malu, ali korisnu lekciju o svom stavu prema poslu. Ta lekcija će vam mnogo značiti u karijeri.

Djevica

Prisustvo Saturna je test snage za Djevice, ali, za razliku od Ovna, vama je pomogao da ublažite iskušenja. Tema emotivnih veza je bila važna za vas posljednjih mjeseci dok se Saturn kretao kroz vašu 7. kuću. Imali ste malo predaha tokom retrogradnog hoda Saturna, kako biste pravilno postavili prioritete u odnosima, a razmislite šta vam se desilo tokom ovog perioda, što će vam pomoći da ne budete povrijeđeni i slomljeni tokom perioda direktnog kretanja Saturna.

Ribe

Predstavnici horoskopskog znaka Riba nisu mogli da ne osjete uticaj Saturna. Možda se osjećate kao da imate težinu cijelog svijeta na svojim ramenima. Najvažnija lekcija retrogradnog Saturna za vas je obnavljanje samosvijesti. Saturn vas je podvrgao raznim testovima kako biste na kraju mogli da pokažete svijetu neku drukčiju verziju sebe, zreliju, s više samopoštovanja

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana