Retrogradni Pluton će napraviti haos, evo na koga uticati najviše

GS
Foto: Ilustracija

Pluton je planeta smrti i ponovnog rađanja, kada krene retrogradno znači da nas očekuju ogromne promjene na svim nivoima.

Ova planeta će uticati na vas lično i na kolektivnom nivou u mnogo čemu, zato je važno da se opremite jakim živcima, na to nas poziva energija retrogradnog Plutona. Ulazimo u period promjena, a imamo savjete kako da iskoristimo energiju ove planete.


Pluton je planeta smrti i ponovnog rođenja. Kada je retrogradna, otvara nam prostor da radimo na sebi u dubljim slojevima bića. Od 1. maja do 10. oktobra 2023. očekuje nas upravo tako duboko putovanje u centar nas samih. Već 1. maja počinje svoje retrogradno putovanje u znaku Vodolije, gdje će ostati do 11. juna, kada ulazi u znak Jarca.

A Plutonov ulazak u znak Vodolije označava početak novog ciklusa. Pluton u Vodoliji takođe najavljuje veliki tehnološki napredak, jasniji fokus na zajednicu i čovečanstvo, kao i duhovni razvoj. Sve što Pluton donosi ima svoju svetlu i tamnu stranu – staro umire, novo se rađa i dešavaju se transformacije.

Simbolizuje istinsko dizanje iz pepela i sa sobom nosi energiju moćne i duboke transformacije na kolektivnom nivou. A kada je retrogradan, onda nas na ličnom planu poziva da se osvrnemo i procenimo kako se naš život transformisao, posebno od 23. marta 2023. godine.

Kako smo se promijenili i evoluirali? Da li smo i mi doživjeli ponovno rođenje ili smrt? Za njegove složene poruke potrebno je strpljenje dok nastavlja svoje retrogradno putovanje kroz znak Jarca do novembra 2024. godine kada će definitivno ući u znak Vodolije i otkriti svoj puni potencijal.

Energija retrogradnog Plutona može biti zastrašujuće moćna. Kada ide direktno, traži od nas da se suočimo sa spoljnim izazovima, a kada je retrogradan, upućuje nas da pogledamo duboko u sebe. Plutonova energija ponekad zahtijeva da se staro potpuno razgradi, slomi i spali da bi se rodilo nešto novo.

To znači raskid sa starim paradigmama i idejama, što može biti veoma uznemirujuće, kako na ličnom tako i na kolektivnom nivou.


Ovo će takođe biti period kada ćemo se suočiti sa svojim mračnim dijelovima duše, svojom senkom i mislima i emocijama koje smo do sada potiskivali.

Period od 1. maja do 11. oktobra 2023. godine Iako dolaze lične transformacije, ništa ne dolazi bez izazova i poteškoća. Treba se pripremiti i za izlive mračnijih impulsa i osnovnih emocija.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana