Pogledajte koja ste književna junakinja prema horoskopu

GS
Pogledajte koja ste književna junakinja prema horoskopu

Da su heroine popularnih knjiga prave djevojke, ovaj književni horoskop bi tačno pokazao koji je njihov horoskopski znak.

Provjerite vi da li je vašim osobinama i potenvijalima bliža jedna Elizabet Benet iz romana "Gordost i predrasude" Džejn Ostin ili pak Skarlet O'Hara iz "Prohujalo s vihorom" Margaret Mičel.  

Ovan - Hester Prin iz "Skerletnog slova"

Nazvana je prvom heroinom u američkoj književnosti. Ester bi mogla da bude horoskopski znak Ovan zbog svoje hrabrosti i odlučnosti, sposobnosti da prizna greške i vidi tračak nade čak i u najtežoj situaciji. Svijetli i kompleksni Ovan bi takvu djevojku prihvatio u svoje redove.

Bik - Meri Popins iz istoimene serije knjiga

Aktivni, ekonomični Bikovi vole red u svemu i često se okružuju nepromjenljivim ritualima. Briga za voljene je jedan od glavnih zadataka Bika. Ali u isto vrijeme, oni uopšte nisu introverti, potreban im je aktivan život – samo po njihovim pravilima.

Blizanci - Ema Bovari iz "Madam Bovari"

Blizanci su, poput junakinje Floberovog romana, neumorni u potrazi za pravom ljubavi i svojim idealom. Dodajte tome da se u njima neprestano bore dvije ličnosti: jedna želi stabilnost i spokoj, druga teži ludilu u ime osjećanja. Teško je naći osobu koja im može dati oboje i prihvatiti ovaj znak kakav jeste. Ali Blizanci ne očajavaju i vjeruju u sreću.

Rak - Julija iz "Romea i Julije"

Rakovi su iskrene, romantične i vjerne prirode. Istovremeno, često su skloni tragediji i spremni su da sve što imaju stave na oltar ljubavi. Dakle, Šekspirova Julija je vjerovatno rođena pod ovim znakom.

Lav - Džo Marč iz "Malih žena"

Najupečatljivija junakinja kultnog romana Luize Mej Olkot bila je Džo. Nije se slagala sa ulogom koju joj je društvo nametnulo: željela je da postane pisac i nije planirala da se uda. Lavovi uvijek imaju svoje mišljenje o bilo kom pitanju i ne plaše se da idu protiv gomile. Oni mogu biti optuženi za aroganciju, ali je to samopouzdanje ono što im omogućava da uspiju.

Djevica - Elizabet Benet iz "Ponosa i predrasuda"

Elizabet pokušava da pronađe ljubav u granicama i pristojnosti koje su karakteristične za njeno društvo. Djevice se, s jedne strane, pridržavaju pravila, ali u isto vrijeme imaju i glavu na ramenima i svoje mišljenje. Vješto manevrisanje između ove dvije stvari je život Djevice.

Vaga - Džejn Ejr iz istoimenog romana

Džejn Ejr je, kao i Vaga, mirna, istinski diplomatska osoba, možda ne uvijek odlučna, ali veoma harizmatična. Njena borba (ne samo sa samom sobom) za pravu ljubav i istinu je nešto sa čime se Vaga sigurno može veoma blisko povezati.

Škorpija - Nensi Dru iz serije knjiga o detektivki

Škorpije su u stanju da pronađu izlaz iz bilo koje neprijatne situacije. Uvijek nastoje da saznaju istinu, poput Nensi Dru u istoimenoj seriji knjiga i TV serijama. I Nensi Dru, kao prava Škorpija, ima hrabar i snalažljiv karakter.

Jarac - Hermiona Grejndžer iz knjiga o Hariju Poteru

Malo hladno i veoma pametno, veoma svrsishodno i stalno teži znanju - sve se to može reći i o heroini serije knjiga i filmova o Hariju Poteru i o Jarcima. Njihov kredo je disciplina i samokontrola. Istovremeno, oni znaju kako da budu istinski prijatelji i da vole.

Strijelac - Skarlet O'Hara iz "Prohujalo s vihorom"

Možda su previše direktni i vrednuju stvarni svijet više od suptilnih stvari. Strijelci su impulsivni, pomalo sebični i nestrpljivi. Ali u isto vrijeme, oni su nevjerovatno šarmantni, velikodušni, hrabri, odani drugima i imaju odličan smisao za humor - baš kao i Skarlet.

Vodolija – Džin-Luiz Finč iz "Ubiti pticu rugalicu"

Skaut iz kultne knjige, još kao dijete, savršeno razumije razliku između dobra i zla. Ona neustrašivo teži pravdi i slijedi svoje srce. Vodolije uvijek rade isto: odlikuju ih progresivna priroda, humanizam i nezavisnost.

Ribe - Alisa iz "Alise u zemlji čuda"

Alisa je ista sanjiva, kreativna i nježna priroda kao i Ribe. Ali u isto vrijeme, ako je potrebno, mogu da se zauzmu za sebe. I Alisa i Ribe obično vode sanjivo postojanje, lebdeći negde u oblacima, ali ponekad bi trebalo da se spuste na zemlju, prenosi Sensa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana