Naredna godina biće godina drvenog zmaja - evo šta to znači

GS
Naredna godina biće godina drvenog zmaja - evo šta to znači

Prema kineskoj astrologiji, 2024, počevši od 4. februara biće godina drvenog zmaja, vrlo energičnog, vitalnog i ujedno tajanstveno imaginarnog bića.

To je peta životinja kineskog zodijaka: posljednja godina zmaja prije 2024. bila je 2012, a sljedeća će se ponovno dogoditi 2036, ali u tom slučaju imaćemo vatrenog zmaja.

Zmaj je uopšteno ambiciozan znak, vizionarski vođa romantične prirode koji želi uspjeh i ne boji se da ga postigne, čak ni u najtežim pothvatima.

Voli izazove, ima visoke ciljeve, takmičarski je raspoložen, poduzetan, entuzijastičan, nezavisan i velikodušan, vrlo orijentisan na rad.

Zmajevi su takođe mudri i pustolovni, ali ponekad mogu biti pomalo temperamentni i impulsivni. „Opremljeni“ su velikim osjećajem poštenja, mrze licemjere, neustrašivi su, ali ponekad i prepotentni i egocentrični.

Ovo su karakteristike koje su zajedničke različitim vrstama zmajeva, a koje se razlikuju ovisno o elementima koji su s njima povezani.

Drveni zmaj ističe se, na primjer, svojom izuzetnom inteligencijom i popularnošću. Zbog svog vatrenog karaktera nema uvijek sreće u intimnim odnosima, dok se u poslu bogati impresivnom brzinom.

Drveni zmaj povezan je sa zemljanim Jangom, od kojeg nasljeđuje neke od svojih karakteristika uključujući iskrenost, pouzdanost, popustljivost, smirenost, postojanost, a takođe je povezan s visokim drvećem i šumom.

Budući da je napravljen od drveta, njegova je boja zelena: to objašnjava zašto je 2024. definisana i kao godina zelenog zmaja.

Za one koji su rođeni u ovom znaku, 2024. ne obećava da će biti posebno pozitivna ni na ljubavnom ni na profesionalnom planu, gdje će zmajevi morati biti strpljivi i uporni, odolijevati neuspjesima i brojnim porazima.

Zdravlje će takođe trebati držati pod kontrolom.

Uopšteno, biće to godina posvećena saradnji, ali i rastu i napretku zbog elementa drva povezanog s ovim zmajem, piše novilist.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana