TikTok uklanja dio misteriozne opcije koja korisnicima predlaže videozapise

GS
TikTok uklanja dio misteriozne opcije koja korisnicima predlaže videozapise

Ako ste se ikada zapitali zašto je TikTok predložio određeni video baš u vašem fidu, možda će vam sada postati malo jasnije zašto je to tako.

 TikTok je objavio da počinje uvoditi novu opciju za dodavanje više konteksta o tome kako algoritmi platforme preporučuju videozapise u vašem fidu "Za vas".

S novom opcijom, možete kliknuti tipku za dijeljenje na videu, a zatim odabrati ikonu upitnika naziva "Zašto ovaj video."

Odatle, TikTok kaže da možete dobiti više uvida u neke od razloga zašto vam je određeni video preporučen.

Neki od tih razloga uključuju "korisničke interakcije", što se odnosi na sadržaj koji gledate, sviđate ili dijelite, kao i komentare koje objavljujete i stvari koje ste tražili u aplikaciji; “računi koje pratite ili predloženi računi za vas;” “sadržaj nedavno objavljen u vašoj regiji;” ili "popularan sadržaj u vašoj regiji."

Kao i druge društvene mreže, TikTok se oslanja na algoritme za objavljivanje personaliziranog sadržaja za korisnike u nadi da će ih zadržati angažiranima i skrolati što je duže moguće.

Novo ažuriranje dolazi nakon obnovljenog ispitivanja da moćni algoritam TikToka može odvesti korisnike, a posebno njegove najmlađe korisnike, u "zečje rupe", uključujući usmjeravanje na potencijalno štetne teme kao što je sadržaj o samoubistvu i poremećajima prehrane.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana