TikTok sada ima milijardu mjesečnih korisnika

GS
Foto: ILUSTRACIJA

Nakon burne godine, aplikacija je dostigla najveću prekretnicu do sada.

Skoro pet godina nakon što je Tvišter ugasio Vine, TikTok je dostigao željenih 1 milijardu mesečnih aktivnih korisnika. Kompanija je objavila prekretnicu na blogu...

Privlačenje milijarde korisnika na bilo koju platformu značajan je poduhvat. Međutim, porast popularnosti TikToka posebno je impresivan kada uzmete u obzir da je prije skoro tačno godinu dana Trumpova administracija prejetila da će zabraniti aplikaciju ako je Dens, matična kompanija iz Bekinga, ne proda američkom kupc, prenosi portal Kliks.

Tako se bolje razumije brzina kojom je TikTok postigao podvig. Aplikacija je dostupna širom svijeta tek od 2018. godine - iako ste je mogli preuzeti na odabranim tržištima već 2017.

 Instagramu je trebalo skoro osam godina nakon prvog objavljivanja i skoro šest godina nakon što ga je Fejzbuk kupio 2012. godine prije nego što je prošao prag od 1. milijardu korisnika. Doduše, Internet je tada bio manje mesto sa manje ljudi povezanih na internet preko telefona, ali ništa od toga ne može da oduzme uspeh TikToku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana