Teorije misterioznih zvukova iz vasione VIDEO

hot.net.hr
Teorije misterioznih zvukova iz vasione VIDEO

Već godinama se vode rasprave o neobičnim zvukovima koji se čuju širom Zemlje, a kojima se ne zna izvor. Objašnjenja koja se nude često graniče s maštom, a takva je i najnovija teorija.

Nezavisni istražioctelj neobičnih pojava Toni Eliot bavi se slučajem neobičnih zvukova već neko vrijeme, a istraživanje ga je dovelo do dvije teorije.

Jedna teorija je da se zapravo radi o zvukovima koje u daljini proizvode ljudi, mašine, saobraćaj i slične stvari ili da je riječ o zvukovima Zemljinih procesa, atmosferskih prilika i drugih pojava u koje je teško pokazati prstom i definisati precizan izvor zvuka.

Druga teorija, ona koju mnogi nazivaju nebuloznom, tvrdi da su izvor zvukova vanzemaljci koji tim putem komuniciraju s - delfinima i kitovima.

Iako zvukovi isprva nimalo ne nalikuju onima koje proizvode morski sisavci, navodno treba uzeti u obzir način na koji oni čuju i sve filtere kroz koji zvuk prođe dok dođe do njih. Tada je zvuk navodno vrlo sličan onima koje proizvode delfini i kitovi.

Naravno, čak ako je to i istina, ostaje pitanje o čemu to vanzemaljci razgovaraju sa životinjama. Ko zna, možda je Daglas Adams bio u pravu i delfini će nam jednog dana zahvaliti na ribi i otputovati u vasionu.

Zvukove koje navodno čuju životinje zvuče ovako:

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana