Stručnjaci sa Kube za rak pluća dolaze u Srbiju

Tanjug
Stručnjaci sa Kube za rak pluća dolaze u Srbiju

Beograd - Delegacija instituta sa Kube posjetiće krajem mjeseca Srbiju kako bi sa predstavnicima zdravstvenog sistema razmotrili buduće oblike saradnje kada je u pitanju vakcina za rak pluća, a deo dokumentacije već je stigao u Institut “Torlak”.

Direktor Instituta za virusologiju, vakcine i serume “Torlak” dr Branislav Lazić rekao je Tanjugu da je dio medicinske dokumentacije za kubansku vakcinu “Cimaveks EFG” stigao prije nekoliko dana u tu ustanovu i naveo da je riječ o hemijsko-farmaceutskim informacijama o lijeku, kliničkim ispitivanjima na Kubi i pretkliničkim ispitivanjima.

Lazić je naveo da je neophodno da se “Torlaku” dostavi i drugi dio dokumentacije i da očekuje da će ona biti dostavljena sukcesivno do kraja mjeseca, kada će predstavnici instituta sa Kube doći u Srbiju.

On je podsjetio da je prije nedjelju dana održan sastanak sa predstavnicima instituta sa Kube koji proizvodi vakcinu i kubanske ambasade, kada je potpisano i pismo o namjerama.

Prema njegovim riječima, Institut “Torlak” već pet godina prati dešavanja u oblasti imunologijie na Kubi, a u narednom periodu biće razmotreni detalji oko budućih oblika saradnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana