Šta se zapravo dogodilo u Rosvelu 1947.godine?

GS
Foto: Telegram

U julu 1947. godine, Rosvel, mali grad u Novom Meksiku, postao je epicentar kontroverze kada je lokalna baza Ratnog vazduhoplovstva izdala, a zatim povukla izvještaj o pronalasku neidentifikovanog letećeg objekta.

Incident je izazvao široku spekulaciju o vanzemaljskoj prisutnosti, ali detalji ostaju obavijeni velom tajni.

Neki tvrde da su vojni zvaničnici otkrili ostatak vanzemaljskog broda, uključujući i tijela vanzemaljaca. Ovi tvrdi tvrde da su svjedoci vidjeli čudna bića i fragmente nepoznatog materijala. Međutim, vlasti su ubrzo promijenile izjavu, tvrdeći da su pronađeni ostaci vremenskog balona.

Ova zbunjujuća kontradikcija izazvala je širok spektar teorija, od kojih su neke tvrdile da su vojni lideri prikrivali istinu o susretu sa vanzemaljcima. Drugi vjeruju da je cijeli incident bio dio vojne obmane usmjerene na zamagljivanje stvarnih događaja.

Sve do danas, Rosvel ostaje ključna tačka u legendi o susretu s NLO-ima. Iako zvanična izjava tvrdi da su pronađeni dijelovi vremenskog balona, mnogi nastavljaju sumnjati i istraživati misteriozni događaj, ostavljajući priču o Rosvelu obavijenu intrigom i nepoznanicama.

Iako su decenije prošle od Rosvelskog incidenta, interesovanje za tajanstveni događaj i dalje raste. Nezadovoljni skeptici tvrde da su vlasti namjerno zataškale stvarni susret s vanzemaljcima, dok istraživači i entuzijasti pokušavaju sastaviti dijelove slagalice kako bi otkrili istinu.

Mnogi svjedoci tvrde da su bili svjedoci nečega neobjašnjivog tog dana, dok su drugi ostali nemišljeni zbog straha ili pritiska vlasti. Ova podjela svjedočenja doprinosi misteriji oko Rosvela i čini ga jednim od najpoznatijih slučajeva NLO-a u svijetu.

Skeptici insistiraju na tome da su vanzemaljci samo proizvod mašte i paranoje, a da su svi tragovi u Rosvelu zapravo bili rezultat ljudske greške i tehnoloških eksperimenata. Ipak, za mnoge zaljubljenike u paranormalno, Rosvel predstavlja ključni trenutak u istoriji kontaktiranja s vanzemaljskim životom.

Do danas, tajna Rosvela ostaje nerazjašnjena, a istina ostaje nepouzdana i izazovna. Možda jednog dana otkrijemo sve aspekte ovog čuvenog incidenta, ili će Rosvel ostati vječno ukorijenjen u misteriji NLO fenomena, prenosi Glas Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana