Ruski kosmonaut biće član NASA misije na Međunarodnoj svemirskoj stanici

Tanjug
Ruski kosmonaut biće član NASA misije na Međunarodnoj svemirskoj stanici

NjUJORK - Američka NASA zvanično je potvrdila da će ruski kosmonaut Konstantin Borisov biti član tima misije SpejsIks Kru-7 na Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS) sredinom avgusta.

-Potvrđen je posljednji član posade NASA misije SpejsIks Kru -7, koja bi prema aktuelnim planovima sredinom avgusta trebalo da bude lansirana na Međunarodnu svemirsku stanicu -navodi se u saopštenju NASA, prenosi TASS.

Dodaje se da će kosmonaut Roskosmosa Konstantin Borisov letjeti kao specijalista na sedmoj rotacionoj misiji SpejsIks u orbitalnoj laboratoriji NASA.

-Borisov se pridružuje ranije imenovanim članovima posade NASA iz Evrope i Japana. Ovo će biti prvi svemirski let za Borisova, koji je 2018. godine postao dio korpusa kosmonauta Roskosmosa i kandidat za kosmonauta - navodi se u saopštenju američke Nacionalne vazuhoplovne i svemirske agencije.

Ruska svemirska agencija Roskosmos objavila je 15. jula 2022. godine potpisivanje sporazuma o zajedničkim unakrsnim misijama ruskih i američkih astronauta na međunarodnoj svemirskoj stanici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana