Povratak nekada popularne aplikacije za komunikaciju

GS
Povratak nekada popularne aplikacije za komunikaciju

Majkrosoft je odlučio da udahne novi život u nekada popularnu aplikaciju.

Skajp je nekada bio jedan od najpopularnijih servisa za razmjenu poruka i video pozive. Ali vrijeme ga je pregazilo i sa dolaskom servisa kao što su Vocap, Vajber, Telegram i drugi, Skajp je sve više zaostajao za konkurencijom, a to se posebno primijetilo nakon što ga je preuzeo Majkrosoft.

U međuvremenu, Majkrosoft je svoju pažnju i sredstva usmjerio ka drugim svojim aplikacijama, kao što je Tims, koji je zamijenio Skajp.

Ipak, kompanija iz Redmonda sada želi da udahne novi život u Skajp pa je u servis implementirao ažuriranje koje su imali priliku da isprobaju testeri.

Ono što je najuočljivije, Majkrosoft je iz Skajp aplikacije uklonio najveći dio reklama, a u ovoj verziji reklame se vide samo u MSN “feedu”.

Od ostalih noviteta u Skajp aplikaciju je integrisana vještačka inteligencija, preko “Copilota”, koji omogućava generisanje slika iz Skajpa, a pristupa mu se preko prozora za ćaskanje.

Verzija Skajpa za Ajos je dobila mogućnost da se automatski prijavite ukoliko ste se prethodno prijavili u neku drugu Majkrosoft aplikaciju.

Tu su i neke ispravke grešaka sa obaviještenjima, slanjem fotografija i video snimaka preko 5G mreže, kao i odgovaranjem na pozive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana